Jandoković demantirao da je Agrokorovim ugovorom ugrožen državni suverenitet

Foto: Hina

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak je nakon sastanka u Vladi demantirao da se Hrvatska ugovorom između Agrokora i Knightheada odrekla svog suvereniteta i prepustila ga tom američkom investicijskom fondu.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, ugovor o najstarijem kreditu od 1,06 milijardi naziv je tzv. roll-up kredita potpisanog 8. lipnja ove godine između Agrokora, zajmodavaca i agenta kredita, koji sadrži niz odredbi koje tim kreditorima daju pune ovlasti u upravljanju procesom lex Agrokor.

“Mislim da su to vrlo banalna tumačenja”, odgovorio je Jandroković na novinarski upit nakon izlaska iz Vlade gdje je sudjelovao na sastanku na kojem su bili i saborski zastupnici Milijan Brkić (HDZ) i Stjepan Čuraj (HNS).

Jandroković je dematirao i da Vlada ne smije smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu lex Agrokor jer će se to smatrati povredom Ugovora o kreditiranju.

Ključni kreditori su investicijski fondovi Knighthead Capital Management i Monarch, Zagrebačka banka, Erste banka, ruska VTB banka i investicijske banke J.P. Morgan i Goldman Sachs i 20-ak zasad nepoznatih investicijskih fondova.

Hina