Jakovina napustio SDP-a, Bernardiću poručio: “Iznenađuje me količina gluposti koju možeš izgovoriti”

FB

Tihomir Jakovina u Vladi Zorana Milanovića bio je ministar poljoprivrede, a iz stranke kojoj je sada na čelu Davor Bernardić istupa, zbog, kako je naveo, velike sramote za SDP koja se dogodila na svibanjskim izborima u Slavonskom Brodu.

‘Prepustio sam samozvanoj ‘pobjedničkoj Berinoj ekipi’ da se na valu promjena u SDP-u konsolidira, resetira i što kvalitetnije pripremi za izbore. Rezultat koji je na izborima u svibnju 2017. postignut u Slavonskom Brodu je katastrofalan i velika sramota za SDP’, napisao je Tihomir Jakovina u pismenoj obavijesti stranačkom vodstvu u kojoj stoji da s jučerašnjim danom napušta SDP.

No i tri vijećnička mjesta dovoljna su da se s Mirkom Dusparom, navodi, složi većina u gradskom vijeću i istrguje mjesto predsjednika vijeća, a u gradske tvrtke, nadzorne odbore i upravna vijeća uhljebi još nekoliko članova obitelji i stranačkih poslušnika.

Jakovina naglašava kako je nakon takvih izbornih rezultata bilo logično da se oni analiziraju na tijelima stranke, a članovima podnese račun za katastrofalan izborni rezultat, ali ništa se dogodilo nije. “To je vjerojatno logično i tebi, Davore, jer takvu analizu za izborni debakl u Zagrebu, koji si ti vodio zadnjih 8 godina, nismo čuli. Umjesto toga, kreće unutarstranačka borba i obračun protiv neistomišljenika, a način na koji se određuje jesi li u ekipi ili nisi još ni danas mi nije sasvim jasan”, ističe Jakovina koji podsjeća na slučaj Helene Marić koja je, navodi, izbačena iz stranke zbog proslijeđenog linka s lokalnog portala na svom Facebooku.

“Kad smo već kod tog slučaja, šaljem lijep pozdrav Aleksandri Kolarić. Ukratko, stranka se pretvorila u front gdje dominiraju gruba podmetanja i spletkarenja koja su samo nastavak stvaranja jedne nezdrave i negativne atmosfere u stranci”, kaže Jakovina dodajući kako je vrhunac ostavka predsjednika GO Slavonskog Broda Lujića neposredno prije stranačkih izbora i postavljanje Rajka Ostojića za povjerenika brodskog SDP-a.

Podsjeća i kako je Željko Sabo nakon odslužene zatvorske kazne za političku korupciju postao predsjednik GO Vukovara.

Predsjedniku stranke Bernardiću pak poručuje: “Ono što osobito iznenađuje, s obzirom na tvoj dugogodišnji staž u Saboru je količina gluposti koju tamo izgovoriš, kao i sugovornici koje odabireš.” Dodaje i kako se crvenio kada je Bernardić replicirao Culeju u Saboru riječima: “…niste Vi i drugi branitelji krvavih gaća hodali po Velebitu da bi oni pljačkali Hrvatsku.” Jakovina poručuje predsjedniku stranke i da njegovu preplaćenu članarinu zadrži: “Trebat će vam za izbore u Zagrebu, ti su ipak najskuplji.”