Jako nevrijeme prohujalo Istrom: U Umagu i Pazinu porušilo stabla, u Šišanu tuča veličine oraha

Nakon što je jako nevrijeme danas poharalo sjevernu Italiju gdje se dogodio tornado i jaka tuča, nevrijeme je stiglo i na područje Istre.

https://twitter.com/izidor_pelajic/status/1682351134059503618
Kako nam javljaju čitatelji sa terena, kod Bala je oko 16 sati počeo vrlo jak pljusak s tučom, a u Umagu jak vjetar je rušio stabla.

Pazin: Stablo palo na parkiranu ambulantu u Domu zdravlja

Nevrijeme koje je u petak poslijepodne kratkotrajno prohujalo i središnjom Istrom nije uzrokovalo veće štete ili teže posljedice po ljude. Jak vjetar i intenzivna kiša, ali sve je bilo gotovo u nekih 20-30 minuta.

-Intervencije su se uglavnom sastojale od pada stabala, a najveća šteta je bila u krugu pazinskog Doma zdravlja gdje je stablo palo na ambulantno vozilo tako da je ondje nastala značajna materijalna šteta. Od ostalog mogu spomenuti da su pali žlijebovi na jednoj zgradi, a ostalo su grane sa stabala koje su srušene u nekim dijelovima grada, saznajemo od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Pazin Vjekoslava Valente.

Možemo spomenuti da je uslijed prolaska temperatura drastično pala s 31 na 19 stupnjeva Celzija, što je zasigurno dobrodošlo svima u vrućem srpanjskom danu.