Jadranske destinacije očekuju naše političare: Evo gdje će Milanović a gdje Plenković

Unatoč natrpanim obvezama i stisci sa vremenom i poslom, naši političari ipak će pronaći vremena za kakav takav godišnji odmor na Jadranu.

Neki su od njih već su unaprijed iskalkulirali kada, kako i kuda će “pobijeći” na morsko hađenje a neki još uvijek gledaju u svoje službene planere.

Premijer Andrej Plenković sprema se, na kratak odmor na Jadranu, i to već tradicionano kako su i do sada radili njegovi predhodnici, u vilu Costabellu kod Rijeke, no neće propustiti da dio odmora provede na svojem rodnom Hvaru.

Poznato je da na Hvaru država ima luksuznu vilu Kovač, u kojoj će predsjednik Zoran Milanović provesti dio godišnjeg, a što je činio i u mandatu dok je bio premijer. Vila Kovač je kuća je od dvjestotinjak kvadrata koja je  bila omiljena rezidencija partijskog funkcionera Vladimira Bakarića. Treba dodati da je Vilu Kovač kao mjesto odmora rado birao i predsjednik Stjepan Mesić, jer se nalazi na osami, na samom kraju hvarske šetnice, s lijepim vrtom i plažom ispred samog izlaza iz kuće.

Otok Hvar osim što je luksuzna destinacija, i mnogim nedostupna fantazija, ovog ljeta bit će “raj” za ministra Vilija Beroša, dok se Gordan Jandroković kao predsjednik Sabora odlučio, iako ima pravo na korištenje državne rezidencije, ljetovati na Jadranu privatno, i kako je izjavio, sam će snositi troškove.

Većina njih, na godišnji će tek nakon obilježbe godišnjice OLUJE u Kninu.

Kupaći pribor spremili su za Jadran ministri Zdravko Marić i Darko Horvat, i vjerovatno “sidra dižu” prema Makarskoj rivijeri, dok će ministar Oleg Butković godišnji odmor provesti u svojoj obiteljskoj kući u Novom Vinodolskom.

Nacionalno