Jadranka Kosor: Milijan Brkić sam sigurno neće odstupiti

Izvor: Dražen Prša/Nacionalno

Bivša premijerka Jadranka Kosor komentirala je u N1 studiju uživo slučaj Milijana Brkića o čijoj (političkoj) sudbini u utorak odlučuje Predsjedništvo stranke.

Kosor kaže kako između Milijana Brkića i predsjednika stranke Andreja Plenkovića nema prijateljstva, da je u pitanju čisti interes. Bivša premijerka podsjetila je kako je, u trenutku kad je izabran za potpredsjednika Sabora, Brkić već imao teret optužbi za plagiranje diplomskog rada, a Plenković ga je, usprkos tome, predložio za visoku funkciju. Bivša premijerka smatra da će biti prilično jednostavno smijeniti Brkića s funkcije potpredsjednika Sabora, ukoliko do toga dođe, ali da će nešto kompliciranije biti maknuti ga s dužnosti u stranci. 

“Brkić je izabran na saboru stranke 2016., premoćno, bio je jedini kandidat. Tada su izabrani i drugi članovi Predsjedništva koji će danas otvoriti pitanje njegove sudbine. Mislim da Milijan Brkić sam sigurno neće odstupiti”, smatra Kosor. 

Govoreći o Brkićevoj izjavi kako je “ovo HDZ, a ne Komunistička partija”, Kosor kaže da se vjerojatno “sjetio nekih ljudi”, ponajprije Darka Milinovića.  (N1)