Jadran pun gostiju – dobar uvod u još jednu odličnu sezonu

Fotografija: Sendi Smoljo (arhiva)

Cijeli Jadran vrvi turistima, gostiju je više nego lani, a samo u Dubrovniku ovaj se vikend odmaralo 10.000 ljudi.

Uskrsom se u Hrvatskoj tradicionalno procjenjuje nadolazeću sezonu, a ako je suditi po splitskim Prokurativama – ove godine ponovno ćemo se hvaliti rekordima. Ne smeta ni što je Uskrs ove godine pao prerano jer najave govore o rekordnom svibnju i lipnju.

Bogata blagdanska trpeza na Prokurativama privukla je turiste i unatoč lošem vremenu. Uz ritmove orkestra gosti u restoranu uživali su u uskrsnim delicijama. Gastronomska ponuda i vinska karta jedan su od aduta Splita, a osim u hrani turisti uživaju u bogatoj povijesti.

“Ovdje smo jer je Hrvatska stvarno lijepa zemlja, dolazimo sada iz Velike Britanije. Sad su nam praznici, znamo da je uskrsni vikend i da je lijepo vrijeme za doći”, rekla je RTL-u turistkinja iz Kine Elisa.

Veći prošli tjedan počela je veća gužva i u hotelima, a to nam je potvrdila i šefica recepcije hotela Nevena Čikeš koja kaže: “U nas u hotelu je sezona bolja za 10 posto što možemo zahvaliti mnogobrojnim letovima koji su uvedeni u Zračnu luku Split upravo mjesec dana ranije”.

A ranije uvedeni letovi, kruzeri i katamarani utječu na bolje rezultate.

“Mi smo sigurni da smo već sada premašli prošlogodišnje rezultate. Izinmo dobra bilježili smo povećanje noćenja od 22 posto što znači da nam gosti duže ostaju”, istaknula je za RTL direktorica TZ Split Alijana Vukšić.