Izvrstan nastup petrinjskih plesača na Prvenstvu RH u sportskim plesovima

Naslov državnih prvaka 14. put potvrdili su sportski plesni par (SPP) Jakov Bjelac – Magdalena Vidas, članovi Sportskog plesnog kluba Petrinia, u starosnoj kategoriji „mladež“ (junior II). Petrinjski klub ima državne prvake i u kategoriji „senior I“ SPP Tihomir Baljak – Silvana Baljak.

Prvenstvo Republike Hrvatske u sportskim plesovima i to u kombinaciji – najtežoj disciplini održano je proteklog vikenda u Sesvetama.

Tri SPP-a ponijeli su naslov viceprvaka: u kategoriji „mlađa mladež“ (junior I) Jan Hanić – Paula Mladić, u kategoriji „starija mladež“ (youth) Lovro Peraković – Lea Stanić i u kategoriji „seniori III“ Davor Jambriško – Renata Hartman.

Brončanom medaljom okitili su se u „mlađoj mladeži“ SPP Noa Hanić – Mia Savić. Četvrto mjesto u kategoriji „starija mladež“ osvojili su SPP Filip Franić – Vanesa Augustić.

Najmlađi petrinjski plesači u kategoriji „osnovci“ Matija Baljak – Klara Autischer osvojili su izvrsno 5.mjesto, kao i u kategoriji „odrasli“ Marko Šapina – Anja Alispahić.

SPP Filip Špalj – Bruna Žukina natjecali su se u dvije kategorije, te su u kategoriji „under 21“ bili odlični 6. i u kategoriji „starija mladež“ bili su 11.

Navedenim rezultatim izuzetno su zadovoljni i plesači i treneri SPK Petrinia, te su i ovaj put ponovno pokazali da pripadaju samom vrhu ovog najljepšeg dvoranskog sporta.