Izvrsna suradnja LAG-a i Grada Petrinje

U Petrinji je danas održan sastanak Darinka Dumbovića, gradonačelnika Grada Petrinje s predstavnicima LAG-a Zrinska Gora – Turopolje – predsjednikom Božidarom Antolecom i voditeljem ureda LAG-a Svenom Dorotićem te Željkom Tonković, zamjenicom ravnateljice Petrinjske razvojne agencije.

Tema sastanka bila je suradnja Grada Petrinje i LAG-a. Grad Petrinja je jedan od osnivača LAG-a Zrinska Gora – Turopolje. Voditelj LAG-a predstavio je analizu ostvarenih potpora za dionike s područja grada Petrinje iz sredstava LAG-a sukladno Strategiji u provedbi za razdoblje od 2014.-2020.godine te napomenuo kako su predstavnici gospodarskog i civilnog sektora angažirani na prijavama za potpore i uspješno povlače sredstva. Tijekom 2019. ostvarene su potpore za područje grada Petrinje u iznosu preko 1.100.000,00 kuna putem raspisanih natječaja za članove LAG-a i mjera iz Programa ruralnog razvoja 1.1.3., 1.1.1., 1.1.2., 2.1.1. koje je provodio LAG.

Potvrđena je dobra suradnja i nastavak iste u novoj financijskoj perspektivi i pripremama za novu Lokalnu razvojnu strategiju 2021.-2027. Voditelj LAG-a prezentirao je i natječaje koji se očekuju do kraja 2020. godine. Informiranje o nadolazećim natječajima provodit će LAG i PETRA.