Izvanredni prijevoz autobusima ZET-a za djelatnike javnih službi i CZ

Ilustracija

U Zagrebu se u nedjelju, 22. ožujka, u ponoć obustavlja ZET-ov javni gradski prijevoz tramvajima, autobusima i uspinjačom, zbog sprječavanja širenja koronavirusa, a za djelatnike javnih i drugih službi uvodi se izvanredan autobusni prijevoz, od 5 do 23 sata.

Za vrijeme ove izvanredne situacije, za djelatnike javnih i drugih službi za čiji je rad nadležan Stožer civilne zaštite Grada Zagreba, bit će organiziran izvanredni prijevoz autobusima ZET-a. Vozit će se po dosadašnjim noćnim linijama, s izmijenjenim redom vožnje, priopćeno je u subotu iz Grada Zagreba.

Izvanredni autobusni prijevoz bit će organiziran na linijama 122, 116, 212 i 241. U prometu će biti po jedan autobus za svaku od tih linija, a vozit će svakih 60 minuta od pet sati ujutro do 23 sata navečer.  

Izvanredni autobusni prijevoz organiziran je i na linijama 31, 32, 33, 34. Za svaku od tih linija vozit će po dva autobusa također svakih 60 minuta od pet sati ujutro do 23 sata navečer. 

Autobus 122 Črnomerec – Podsused – centar, vozit će na trasi Črnomerec – Vrapče – Gajnice – Podsused – centar. 

Autobus 116 Ljubljanica – Podsused, vozit će na trasi Ljubljanica – Zagrebačka avenija – Škorpikova – Samoborska – Podsused. 

Autobus 212 Dubec – Sesvete, vozit će na trasi Dubec – Avenija Dubrava – Sesvete. 

Autobus 241 Glavni kolodvor – Veliko Polje, vozit će na trasi Glavni kolodvor – Hrvatske bratske zajednice – Avenija Većeslava Holjevca – Zagrebačka – Veliko polje. 

Vozit će i autobusi linija 31, 32, 33, 34 – na trasama kojima su inače vozili noćni tramvaji. 

Autobusna linija 31 vozit će na trasi Črnomerec – Republike  Austrije – Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Sopot – Savski most. 

Autobusna linija 32 vozit će na trasi Prečko – Jarun – Savska – Trg bana J. Jelačića – Trg hrvatskih velikana – Borongaj. 

Autobusna linija 33, vozit će na trasi Dolje – Mihaljevac – Glavni kolodvor – Savska – Ulica grada Vukovara – Žitnjak – Savišće. 

Autobusna linija 34, vozit će na trasi Ljubljanica – Savska – Trg bana J. Jelačića – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Vlaška – Dubrava – Dubec. 

Red vožnje svih autobusnih linija objavljen je i na službenim internetskim stranicama Grada Zagreba. 

Grad Zagreb će redovni ZET-ov javni gradski prijevoz tramvajima, autobusima i uspinjačom obustaviti u nedjelju, 22. ožujka, u ponoć zbog sprječavanja širenja koronavirusa, sukladno Odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Iz Grada Zagreba su priopćili i da će u krugu zagrebačkih bolnica biti osiguran besplatan parking za pacijente kao i za zdravstvene, vojne i policijske djelatnike.