Izreal i Hamas žele vratiti mir u Pojas Gaze

Izrael i Hamas složili su se da će vratiti mir u Pojas Gaze, izjavio je u subotu glasnogovornik islamističke skupine Hamas, nakon što su u petak u najnovijoj eskalaciji sukoba ubijeni jedan izraelski vojnik i četvorica Palestinaca.

“Uz napore Egipta i Ujedinjenih naroda dogovoreno je da vratimo razdoblje mira između Izraela i palestinskih frakcija”, rekao je Reutersu glasnogovornik Hamasa Fawzi Barhoum.

Izraelske vlasti nisu odmah komentirale tu izjavu, no glasnogovornica vojske rekla je da, koliko je poznato, u ranim subotnjim satima u Pojasu Gaze nije bilo vojnih aktivnosti, dok palestinski stanovnici kažu da je to područje mirno.

Izraelski vojnik teško je ranjen u petak od palestinske vatre tijekom operacije blizu Pojasa Gaze te je kasnije podlegao ozljedama.

Izraelska vojska priopćila je da je na izraelske vojnike zapucala skupina terorista te da je vojska uzvratila nizom zračnih napada na palestinsku enklavu.

Palestinski izvori objavili su da je izraelska vojska ubila četvoricu Palestinaca, uključujući trojicu boraca islamističkog pokreta Hamas. (H)