Izlagači iz Petrinje na lovranskoj Marunadi

Izlagače petrinjskog kraja na lovranskoj Marunadi obišao je i pozdravio Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje.

Gradonačelniku je dobrodošlicu zaželio Bojan Simonič, načelnik Lovrana, te rekao kako ga veseli što je Petrinja i ove godine u Lovranu i izrazio želju da se ta suradnja nastavi i proširi. Gradonačelnik Dumbović zahvalio se na gostoprimstvu i naglasio:

“Povezao nas je marun i kesten. Mi smo ogromno stanište kestena, najveće u Europi, znači obronci Zrinske gore, Hrastovičke gore, Trgovske gore. Stoga smo napravili određene kvalitetne simpozije i edukaciju da vidimo što dalje i vidjeti što je to “zelena” Hrvatska, što je to “plava” Hrvatska, što su to naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji su jedan od najsamostalnijih slojeva društva i koji rade i stvaraju neku vrijednost.

Ta vrijednost došla je ovdje i iz grada Petrinje, s ovim vrijednim ljudima koji ovdje prezentiraju svoje proizvode kao i protekle tri godine i vjerujem da ćemo ostati dobri partneri. Siguran sam da ćemo kroz dobre politike napraviti to da turisti ostanu ovdje što duže a da se mi iz kontinentalnih krajeva možemo nasloniti na taj turizam i prodati svoje ekološke proizvode.”

Gradonačelnik i načelnik izmijenili su i poklone s tradicionalnim proizvodima.