Izgubio se, pa izazvao požar da pokaže gdje je

“Obaviješten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u namjeri da signalizira u kojem se mjestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vjetra i suhe vegetacije odmah proširila na veliki dio brda”

Kako piše portal Vijesti.me, u utorak je oko 19 sati izbio veliki požar na brdu Šušanj iznad Bara koji je vidljiv iz svih dijelova tog crnogorskog mjesta.

Vatra se od vrha brda spustila k naseljima, a načelnik službe zaštite u Baru, Velizar Čađenović, izjavio je kako je plamen buknuo pod nevjerojatnim okolnostima.

“Obaviješten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u namjeri da signalizira u kojem se mjestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vjetra i suhe vegetacije odmah proširila na veliki dio brda”, poručio je Čađenović i dodao kako je situacija jako ozbiljna.

“U ovom trenutku ovisno o vjetru, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, nego s jedne strane brda Sutomora, a s druge i Zubaca”, rekao je.

Poručio je i kako će tražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenje požara od ranih jutarnjih sati, kako i dostupnih aviona crnogorskog MUP-a.

Kako saznaje portal Vijesti.me, izgubljeni Poljak još nije pronađen.