Izborno povjerenstvo: SMS porukom “HDZ IZBORI” želi se prevariti članstvo

Zagreb, 28.02.2020 - Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Božo Galić u petak je odustao od kandidature i dao potporu Andreju Plenkoviću i njegovom timu na unutarstranačkim izborima, iako je Središnjem izbornom povjerenstvu HDZ-a predao dovoljan broj potpisa. Na slici logo, Izbori HDZ 2020. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a u subotu su priopćili da su dobili upozorenja i prigovore brojnih članova HDZ-a o SMS poruci “HDZ IZBORI” te izvijestili da je riječ o manipulaciji kojom se želi prevariti članstvo.

“Povodom prigovora i upozorenja brojnih članova HDZ-a na dobivanje SMS poruke s nepoznatog telefonskog broja pod naslovom ‘HDZ IZBORI’ u kojoj se poziva članstvo na
glasovanje za određene kandidate na izborima 15. ožujka, ističemo kako se radi o manipulaciji kojoj je cilj prevariti naše članstvo”, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan.

Povjerenstvo je pozvalo je članove HDZ-a “da ne nasjedaju na takve i slične anonimne poruke u kojima se lažno poziva na zajedništvo u podršci određenim kandidatima implicirajući da poruka predstavlja službeni stav stranke ili nekog stranačkog tijela”.