Izbori u zagrebačkom SDP-u; za mjesto predsjednika petero kandidata

Hina

Zagrebački SDP u nedjelju provodi izbore za čelništvo gradske organizacije, a za predsjednika zagrebačkog SDP-a natječe se petero kandidata – Alen Čičak, Denis Hrestak, Aleksandra Kolarić, Gordan Maras i Rade Nesvanulica.

SDP u Zagrebu ima oko 5500 članova, a pravo glasa na izborima imat će njih 2500, s obzirom na odluku Glavnog odbora da izborima mogu pristupiti samo oni koji su svoje dugove za članarinu podmirili do dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora.  U političkim kuloarima procjenjuje da će ishod unutarstranačkih izbora pokazati snagu predsjednika stranke Davora Bernardića u bazi.

Glasovanje se provodi u 17 mjesnih odbora, od 9 do 18 sati, a prvi rezultati očekuju se oko 19 sati.

Za vodeće mjesto u zagrebačkom SDP-u natječe se petero kandidata: Alen Čičak, Denis Hrestak, Aleksandra Kolarić, Gordan Maras i Rade Nesvanulica.

Kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkog SDP-a  Aleksandra Kolarić je nakon glasovanja pozvala SDP-ovce da izađu na stranačke izbore, ocijenivši da su oni presudni. “Izaberimo nadu, izaberimo budućnost, pokažimo snagu SDP-a, izaberimo promjene. Glasajmo za zagrebački SDP sa stavom, očekujem drugi krug”, izjavila je novinarima.

Hrestak je kazao kako očekuje pobjedu u prvom krugu, jer, po njegovim procjenama, takva je i situacija na terenu. Istaknuo je i da se kandidirao za tu funkciju jer želi da SDP ponovno postane prva stranka u Zagrebu.
Pobjedu danas očekuje i Maras koji je novinarima rekao kako očekuje ono što i građani zaslužuju – bolji SDP te da se konačno počnu baviti problemima u Gradu Zagrebu. “Građani zaslužuju bolji SDP i to namjeravam sa ljudima koji danas dobiju povjerenje za vodstvo gradske organizacije i napraviti”, istaknuo je.
Ne izabere li se danas predsjednik ili predsjednica SDP-ove zagrebačke organizacije, drugi krug izbora slijedi za tjedan dana, 17. lipnja, u kojem će članovi birati između dvoje prvoplasiranih. (H)