Izbori u Lici: HDZ objavio koliko je do sada potrošio na kampanju

FaH

HDZ je u kampanji za prijevremene izbore u Lici, odnosno za skupštinu Ličko-senjske županije, ‘potrošila’ 119 tisuća kuna, pokazuje preliminarno financijsko izvješće koje je ta stranka objavila u ponedjeljak prijepodne, a koliko je potrošila nezavisna lista ličkog župana Darka Milinovića znat će se tijekom dana.

Noćas u ponoć istječe rok do kojega izborni sudionici, a u Lici ih je devet, moraju objaviti financijska izvješća o prihodima i rashodima, o donacijama i o ostvarenim popustima za medijsko oglašavanje.

Prema dostupnim podacima, svoju su obvezu već ispunili SDP koji je na kampanju potrošio oko 33.500 kuna, stranka Milana Bandića koja je potrošila nešto preko 18 tisuća te Živi zid 9.500 kuna.

HDZ-ova izvješća otkivaju da u troškovima kampanje glavninu (više od 90 tisuća kuna) čine troškovi promidžbe, grafičkih i tiskarskih usluga te reprezentacije (19 tisuća), da je stranka imala samo jednog donatora, tvrtku iz Zagreba i donaciju od 10 tisuća kuna.

Na iste stavke SDP je potrošio oko 17.600 kuna, s tim da donacija nije imao.

Stranka Bandić Milan 365 u izvješću je kao troškove navela (kupovinu) samostojećeg hladnjaka i ležaja (4.360 kuna), peći na kruto gorivo (3.300 kuna) te najam šatora i stolova (3.500 kuna). Donacija nije imala.

Na grafičke i tiskarske usluge Živi zid je potrošio oko 3.400 kuna, za kupovinu namirnica i benzina, zbrojeno, 2.000 odnosno 2.900 kuna, donacija nije imala.

Na izbore za Skupštinu Ličko-senjske županije, koji će se održati u nedjelju, 10. ožujka, HDZ izlazi u koaliciji s još četiri stranke, SDP i Živi zid idu stamostalno, baš kao i stranka Milana Bandića, SDSS i HSP. HSLS ide u koaliciji sa HNS-om, a na izbore izlaze i dvije nezavisne liste, već spomenuta lista Darka Milinovića te lista Ante Dabe, gradonačelnika Novalje.

Sudionici ličkih izbora na izbornu promidžbu mogu potrošiti po 600 tisuća kuna, koliko će u konačnici potrošiti znat će se tek u konačnim izvješćima o troškovima koje će morati sastaviti zaključno do 9. travnja.