Izbori u HDZ-u nastavljaju se u studenome

Odluka o nastavku provođenja unutarstranačkih izbora u HDZ-u donijet će se na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke, a izbori bi se mogli nastaviti već u studenome, piše u poedjeljak Jutarnji list.

“S obzirom na epidemiološku situaciju ne mogu vam sa sigurnošću reći za koji ćemo se datum točno odlučiti, ali pretpostavljam da će članovi i članice stranke predsjednike i potpredsjednike svojih općinskih, gradskih i županijskih organizacija, po sustavu jedan član – jedan glas, birati idućeg mjeseca. Izbori će, vjerujem, biti 8. studenoga ili nedjelju kasnije”, kazao je za Jutarnji list član Predsjedništva HDZ-a.

Nakon izbora novih šefova i potpredsjednika HDZ-ovih lokalnih filijala slijede izbori – ali delegatski, ne neposredni – za članove općinskih, gradskih i županijskih odbora HDZ-a, vjerojatno tijekom prosinca, a završni čin dogodit će se krajem prosinca ili početkom siječnja 2021. na Općem saboru, na kojemu će se birati članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Proces izbora počeo je u ožujku, kada su izabrani predsjednik i zamjenik predsjednika te četiri potpredsjednika stranke. Nakon izbora Andreja Plenkovića, Tome Medveda, Olega Butkovića, Ivana Anušića, Zdravke Bušić i Branka Bačića zbog epidemiološke situacije proces izbora u vladajućoj stranci je suspendiran.

Na sjednici vrha HDZ-a prije dva tjedna odlučeno je da će se proces uskoro nastaviti, a glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić zadužen je da tijekom 14 dana, uzimajući u obzir mišljenje epidemiologa, pripremi hodogram i predloži moguće datume održavanja izbora, donosi Jutarnji list.

(Hina)