Izbori u HDZ-u: Kujundžić traži produžetak roka za prikupljanje potpisa kandidata

Konferencija za medije Kluba gradskih zastupnika HDZ-a

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Ivan Kujundžić zatražio je u utorak od glavnog tajnika Gordana Jandrokovića produžetak roka za prikupljanje potpisa kandidata na unutarstranačkim izborima i upozorio da je broj traženih potpisa nerealan jer HDZ, tvrdi, nema 210.000, već manje od 50.000 članova.

Uoči isteka roka za prikupljanje potpisa u petak, 28. veljače, Kujundžić traži da se datum za predaju kandidacijskih lista produži za pet dana kako bi kandidati mogli prikupiti preostale potpise koji im stižu s terena.

Poziva i da se još jednom prebroji članstvo HDZ-a, za koje glavni tajnik Jandroković tvrdi da iznosi 210.000 članova.

Naime, na temelju tog podatka, određeno je da kandidati za predsjednika stranke i zamjenika moraju prikupiti 10.500 potpisa, a kandidati za potpredsjednike više od 6000 tisuća.

 Kujundžić upozorava da je na terenu opća strka oko prikupljanja potpisa jer HDZ zapravo nema 210.000 već manje od 50.000 članova, što je zaključio na temelju GDPR-a koji je “jedini relevantni broj”. 

“Sve drugo nas uvodi u blamažu i neljudski odnos prema našim vrijednim ljudima na terenu, koje bespotrebno mučimo i izluđujemo nepromišljenim administrativnim mjerama, bez imalo osjećaja. U konačnici radimo dugoročnu štetu loše sjetve za, nedaj Bože, još goru jesenju žetvu”, poručuje Kujundžić.