Izbo svoju djevojku (17) kraj Našica: Zario joj je nož u vrat devet puta i rekao ‘Bismele, Allahu ekber’

U studenome prošle godine oko 20 sati nedaleko od Našica dogodio se zločin koji je potresao Hrvatsku. Matej Šustek ubio je tada svoju 17-godišnju djevojku Anu zarivši joj nož u vrat.

Dok je trpjela teške fizičke i psihičke patnje nesretna je djevojka pokušala pobjeći, no on ju je svaki put zaustavio.

U konačnici joj je zadao još devet rana, od čega su četiri bile fatalne. Kako bi je spriječio da pozove pomoć uzeo joj je mobitel te je bespomoćnu ostavio da iskrvari. Šusteku početkom rujna počinje suđenje u Osijeku.

Matej Šustek je s Anom Bartulović bio u vezi samo dva mjeseca kad ju je pozvao da se nađu na željezničkom kolodvoru u Koški pokraj Našica. Kad je stigla, odveo ju je na osamu kod obližnjeg silosa. Tamo joj je dvaput zario u vrat preklopni nož, oštrice 10,2 centimetra. Jedan je ubod prerezao arteriju, drugi dušnik i jednjak, navodi Večernji list.

Potom joj je zadao još devet ubodnih rana i oduzeo mobitel kako ne bi dozvala pomoć. Ana se potom naslonila na zid zgrade i iskrvarila, a njezino beživotno tijelo našao je tek ujutro u 7 sati susjed.

Šustek je, nakon što je počinio ubojstvo, pričekao sljedeći vlak pa se vratio u Našice, a putem je kroz prozor vlaka bacio Anin mobitel.

Kad je stigao u Našice, odlučio je otići do svog prijatelja gdje se preodjenuo, a njemu je priznao kako je ubio svoju djevojku. Šutjeli su nekoliko trenutaka, a onda je Matej tražio svoju odjeću da se ponovno preodjene.

Krvavu je trenirku spremio u vrećicu, a prijatelju je rekao neka mu opere tenisice, što je on, kako je kazao policiji, “u strahu i učinio” te četkicom izribao tragove krvi i blata, piše Večernji.

Zločin je potom priznao i prijateljevu ocu kojem je pokazao i okrvavljeni nož. Tražio je da ga odvezu nekamo i pomognu mu zapaliti vrećicu s odjećom. Odbili su, a on je zatim otišao.

Iako mu oni nisu vjerovali da je zločin doista i počinio, kad ih je ujutro zatekla vijest da je pronađeno tijelo djevojke, zaputili su se na policiju.

Vrećicu s krvavom odjećom i nož kasnije je pak na smetlištu pronašao bračni par koji inače skuplja predmete iz otpada.

Iako se prvo branio šutnjom, Matej Šustek kasnije je rekao kako ga je dan prije zločina posjetio njegov “najbolji prijatelj” Michael De Santa, lik iz akcijske videoigre Grand Theft Auto. On mu je, tvrdi Matej, rekao da ga Ana planira povrijediti i da je “treba eliminirati”, a De Santa je, prema njegovoj verziji, zločin i isplanirao i počinio.

“Kad je došla, Michael De Santa izvadio je nož i nabio ga u njezinu lijevu stranu vrata, rekavši: “Bismele, Allahu Ekber”, ili u prijevodu “Blagoslovi, Bože veliki”. Ana je počela bježati i on ju je nastavio ubadati kako bi brže iskrvarila i kako ne bi patila.

Naslonila se na neku zgradu i tamo je iskrvarila. Zajedno smo je ponovno blagoslovili”, rekao je Matej koji je dan nakon zločina otišao s roditeljima u šoping i nakon toga igrao igrice, a oko 17 sati uhitila ga je policija.

Vještak psihijatar ocijenio je pak kako ubojica ne boluje od duševnog poremećaja, a nije uočena ni psihopatologija pa je zaključio da je raspravno sposoban. Prijeti mu najmanje deset godina zatvora. Suđenje mu počinje 7. rujna.