Iz Rovinja u svijet se šalju najljepše turističke razglednice

Rovinj/Izvor: D.Prša/B.K.

Iako je tek polovica mjeseca lipnja, u Rovinju ništa neobično, započele su turističke gužve na ulicama, terase ugostiteljskih objekata pune su, redovi su sve vidljiviji za kupnju sladoleda, čeka se i u redovima za kupnju hamburgera, ili nekih “zalogaja na brzinu”.

Ne iznenađuje to nikoga, jer kako doznajemo od poznavatelja turističkih kretanja u Rovinju, ono, glavno, turističke, prave gužve tek dolaze.

Doznajemo da se već sada preko vikenda u Rovinju može zateći i do 30 tisuća registriranih gostiju, čemu se slobodno može dodati još koja tisuća turista koji su, kažimo, u prolazu.

Ako gledamo na strukturu gostiju, ugostitelji nam kažu da kao i prijašnjih godina najviše je turista iz Njemačke, Austrije a potom slijede gosti iz Italije. Značajno je povećan i broj domaćih gostiju.

Rovinj/Izvor: D.Prša/B.K.

Po sadašnjim pokazateljima, uzimajući u obzir službene podatke, od početka godine ostvareno je preko 700 tisuća noćenja, što je 12% više u odnosu na isti period lani.

Noćenja se najviše ostvaruju u hotelima, čak 40%, slijede kampovi sa 33%, a privati smještaj 16% dok turistička naselja dolaze do službenih 8%.
Brojne manifestacije potiču da Rovinj ponovno postaje turistička “meka” za brojne goste. Podsjetimo tek da je Rovinj nedavno bio domaćin međunarodne regate, započeli su i tradicionalni festivali latino plesova, što posebno privlači goste iz cijelog svijeta.

Tijekom mjeseca lipnja s pravom turisički djelatnici očekuju oko osam tisuća posjetitelja i to u sklopu Sensual Days i Salsa festivala.”

Takva i slična događanja čine Rovinj mjestom s kojeg se može poslati najljepša razglednica u svijet kao destinacije Hrvatskog mjesta gdje u pamćenju ostaju nezaboravni provodi, i puno toga što će vas pratiti kroz cijeli život.

Dražen Prša