Iz PU istarske nestao dio novca zaplijenjen dilerima na festivalu Dimensions

Pula, 30.08.2019 - Istarska policija je u četvrtak iza ponoći na otvaranju Dimensiona, festivala elektronske glazbe kod petero Britanaca zaplijenila 450.9 grama kokaina, 360.6 grama ketamina, 7.234 tableta MDMA, 194 grama praškastog MDMA, 1.001 komad LSD-a i 72.6 grama marihuane, odnosno spriječeno je da do krajnjih korisnika dođe droga vrijednosti 1,2 milijuna kuna, izvijestila je u petak istarska policija na izvanrednoj konferenciji za novinare. Na slici načelnik pulske policijske postaje Vjekoslav Vukšić sa zaplijenjenom drogom tijekom konferencije za medije. foto HINA/ Daniele SPONZA/ ds

Dio novca koji je zaplijenjen koncem kolovoza na pulskom festivalu elektorničke glazbe Dimensions nestao je ovih dana iz prostorija Policijske uprave istarske, što su policajci otkrili u utorak, izvijestila je večeras istarska policija ne navodeći iznos novca.

Kako je istarska policija priopćila nakon završetka Dimensions festivala, za njegova su trajanja utvrdili 155 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. U počinjenju prekršaja zatekli su 67 državljana Velike Britanije, 26 hrvatskih, osam državljana Italije, sedam Slovenije, šest  Australije, te još 41 državljanina različitih zemalja. Na Dimensionu je zaplijenjeno oko 90 tisuća kuna, te više od 250 tisuća kuna u drugim valutama.