Iz Otočca krenula 3. etapa utrke CRO race 2023.

Izvor: G.N.P / Z. Bogdanić

Osmo izdanje utrke CRO Race, održava se od 26. rujna do 1. listopada, ponovno se vozi kroz šest etapa, a ove godine obogaćeno je i uvrštavanjem dvije otočne lokacije. Novalja je tako postala prvi otočni cilj, a osim otoka Paga, biciklisti će voziti i po Krku koji će kao domaćin ugostiti start pete etape. Startovi, odnosno ciljevi etapa, svima su već dobro poznate lokacije – pitoreskni gradovi i regije koji iščekuju domaće i strane natjecatelje i posjetitelje.

Preko 170 biciklista startalo je danas iz Otočca u 3. etapi utrke CRO race 2023. koja se vozi do Opatije u dužini od 133,5 kilometara. Ova biciklistička utrka okuplja timove iz cijelog svijeta koji se natječu u kategorijama UCI WorldTeams, UCI ProTeams i UCI Continental Teams. Utrka CRO race ove se godine održava po osmi put u šest etapa a gledatelji diljem svijeta imat će priliku vidjeti neke od najljepših dijelova naše zemlje jer se ova utrka prikazuje na šest kontinenata, u više od 190 država.

Za razliku od prošlog izdanja kad je utrka startala na istoku Hrvatske, ovogodišnja prva etapa vozit će se na relaciji Primošten-Sinj, druga će ići od Biograda na Moru do Novalje, treća će spajati Otočac i Opatiju, četvrta Krk i Labin, Crikvenica i Ozalj bit će start odnosno cilj pete etape, a završna šesta etapa tradicionalno će se voziti  od Samobora i završiti u Zagrebu.

Zahvaljujući trasi dužoj od 1000 kilometara koja spaja kontinent s morem u svijet će opet biti poslana najljepša slika Hrvatske, naglašavajući ljepotu njezine različitosti i bogatstvo kulturne baštine. Utrka nije samo sportska manifestacija, već ima i značajnu ulogu u promociji Hrvatske kao poželjne (ciklo)turističke destinacije koja može privući kako biciklističke profesionalce, tako i entuzijaste, rekreativce i istraživače na dva kotača.

Značaj utrke u pozicioniranju turizma i gospodarstva Hrvatske, ali i u promoviranju njezine kulturno-povijesne baštine i prirodnih ljepota i ove su godine prepoznali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb, Hrvatska elektroprivreda, koji projekt prate i podržavaju od samog početka. Tu su i Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski biciklistički savez te mnogi drugi brojni partneri i sponzori.

Sportski dio utrke i ove je godine na visokoj razni, s očekivanim nastupima nekoliko najboljih svjetskih timova iz UCI WorldTeams kategorije. Na dosadašnjim izdanjima utrke sudjelovali su afirmirani i ljubiteljima biciklizma dobro poznati asevi, poput Marka Cavendisha, Vincenza Nibalija, Jonasa Vingegaarda, koji su ilustrirali svu snagu konkurencije na ovom priznatom natjecanju. Uzbuđenja neće nipošto nedostajati jer je sudjelovanje vrhunskih biciklista idealan recept za dinamičnu utrku i napetu borbu za pobjedu.

Afinitet prema prezentaciji sportske izvrsnosti i raznolikost ruta čine utrku ne samo zanimljivom za natjecatelje, već i za gledatelje koji imaju priliku iz blizine vidjeti natjecatelje što dodatno povećava atraktivnost i živopisnu atmosferu CRO Racea. Osim što publici predstavlja čari profesionalnog biciklizma, CRO Race donosi i niz popratnih aktivnosti. Najmlađi posjetitelji u sklopu četvrte po redu Kids CRO Race virtualne utrke moći će iskušati svoje biciklističke vještine na virtualnim trenažerima.