“Iz Livna šaljemo poruku mira i ljubavi”, poručio Zlatko Dalić

foto HINA/ Milan ŠABIĆ

Više desetaka tisuća navijača dočekalo je u utorak navečer na stadionu u središtu rodnoga Livna hrvatskog nogometnog izbornika Zlatka Dalića koji je zahvalio na potpori i poručio da iz Livna upućuje poruke tolerancije i zajedništva.

Dalić se u središtu Livna pojavio praćen motoristima, a na stadionu je u tome trenutku svirala pjesma “Igraj moja Hrvatska”. Erupcija oduševljenja nastupila je kada je u svome vozilu stigao na ulaz u stadion. U obraćanju je poručio kako je ponosan na Livno, Hrvatsku i BiH te sve Hrvate izvan domovine.

“Od prvoga dana šaljemo poruke pozitive. Molim vas da iz Livna ode poruka mira, tolerancije, zajedništva i ljubavi. Mi ne šaljemo nikakve negativne poruke. Mi volimo svoje, a druge poštujemo”, rekao je Dalić burno pozdravljen od više desetaka tisuća navijača koji su imali hrvatske zastave i druga obilježja hrvatske nogometne reprezentacije.

Nekoliko puta navijači su ga prekidali povicima šampioni, Zovi samo zovi i drugim nacionalnim poklicima. Dodao je da je za hrvatsku reprezentaciju Thompsonova pjesma “Lijepa li si” svojevrsna nogometna himna, te je pojasnio kako su u Livnu večeras na njegovu dočeku pozvani njemu dragi ljudi iz svijeta glazbe, sporta, ali i brojni branitelji što su također nazočni pozdravili glasnim odobravanjem.

Pozvao je sve navijače da ostanu vjerni hrvatskoj nogometnoj vrsti.

“ Ja sam jedan od vas, a vi ste moja snaga”, rekao je Dalić.

Na pozornici se obratio i trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević koji je pohvalio Dalića i Vatrene opetujući da su njega i generaciju iz 1998. nadmašili u svim detaljima.

Na Dalićevu dočeku u Livnu nastupio je veliki broj hrvatskih glazbenika među kojima Thompson, Mate Bulić, Miroslav Škoro, grupa Dalmatino i brojni drugi. (H)