Iz HVIDR-e zovu Pupovca na razgovor: “Dijalog nema alternativu”?!

Zagreb, 03.10.2019 - Izvanredna sjednica svih tijela HVIDRA-e. Na slici predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić i glavni tajnik HVIDRA-e Josip Periša. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Predsjednik HVIDR-e u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Željko Dragašević ostao je usamljen u svojem zahtjevu za ostavku šefa najjače braniteljske udruge Josipa Đakića.

Na jučerašnjem sastanku svih središnjih tijela HVIDRA-e, nitko nije podržao Dragaševića, pa je Đakić preživio ovu krizu.

“Činjenica je da sam jedino ja tražio njegovu smjenu. Na kraju nismo niti glasovali. Poštujem volju većine, a sada ću se konzultirati sa svojom bazom o tome što dalje”, rekao je Dragašević.

Iz HVIDRA-e napadaju Milorada Pupovca zbog njegovih javnih istupa, ali bi istovremeno htjeli s njim razgovarati.

“Nismo mi za produbljivanje tenzija u društvu i zato se zalažemo za dijalog. Dijalog nema alternativu. Pozivam Milorada Pupovca da sjednemo zajedno za stol, on sa tri svoja suradnika, nas četvero iz braniteljskih udruga, i da razgovaramo o temama koje su i nama i njemu važne. Ne znam zašto on ne bi htio razgovarati s nama, a kasnije možemo održati i okrugli stol. Neka Pupovac argumentira svoje teze, pa nas možda i uspije uvjeriti da nismo u pravu”, rekao je Novom listu predsjednik GO HVIDR-e Josip Periša.

On je, kaže, spreman biti u izaslanstvu branitelja koje bi položilo vijence na mjesta stradanja Srba, primjerice u Jasenovcu i Varivodama.