Iz Hrvatskog boksačkog Saveza stiže žestoka poruka i stegovni postupak!

Filip Hrgović, brončani hrvatski olimpijac, nedavno je u Hrvatskom boksačkom savezu izazvao pravi skandal. Naime, Hrgović je nedavno sazvao pressicu nakon sukoba s čelnicima Saveza, koji su teškaša prijavili policiji zbog prijetnji i nasilničkog ponašanja.

Sve to dogodilo se zbog financiranja, odnosno jer je Savez navodno izigrao dogovor koji je imao s Hrgovićem, točnije da će pola plaće njegovog bivšeg trenera Leonarda Pijetraja, ići novom treneru Yousefu Hasanu. HBS je to na kraju odbio što je Hrgovića izbacilo iz takta pa im je ponovo prijetio, a onda se obračunao i s bivšim trenrom Pijetrajem.

Zbog svog tog prepiranja šef HBS-a, Bono Bošnjak, odlučio je pokrenuti stegovni postupak protiv Hrgovića i to je vrlo iscrpno objasnio.

“Ovim putem želio bih izvijestiti kako je Hrvatski boksački savez pokrenuo stegovni postupak protiv Filipa Hrgovića, zbog nesportskog ponašanja, vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba HBS-a 15. i 16. lipnja 2018. godine, a koje su djelomično prenijeli mediji u Hrvatskoj.

Ti i takvi opetovani postupci te nasilničko ponašanje Filipa Hrgovića za svaku su osudu. Ističem, kao što smo već i ranije navodili, ovo nije prvi puta da on prijeti. Tako je i prije mog mandata, prijetio ranijem Predsjedniku saveza Anti Vičeviću, članovima Izvršnog odbora te Glavnom tajniku. A i prije je zbog svog nezadovoljstva, donesenim službenim odlukama uništavao imovinu i na natjecanjima Svjetske asocijacije AIBA-e u inozemstvu.

Korijen ovog posljednjeg nasilničkog događaja Hrgovića je u njegovom privatnom sukobu sa bivšim trenerom Leonardom Pijetrajem, s kojim prema dostupnim mi informacijama ima još važeći građanski ugovor sa velikim financijskim penalima za raskid, a zbog kojeg se sukob prelio na Savez. Hrgović inzistira da mu se dodijeli pola plaće Leonarda Pijetraja, koju Izbornik dobiva na osnovu rezultata, Olimpijske bronce iz Rija.

Glede dosadašnje financijske i moralne podrške Hrgoviću, Hrvatski boksački savez, istome je uvijek izlazio u susret i pružao i više od maksimalnog, kako bismo mu omogućili lakše bavljenje sportom iako neki to zaboravljaju. Kroz Hrvatski boksački savez, Hrvatski olimpijski odbor i Zagrebački boksački savez samo posljednjih godina, utrošeno je više stotina tisuća kuna samo na Filipa Hrgovića, a čak je i pokrenuta i refundacija preko Saveza i Olimpijskog programa, posljednje avionske karte za američki Miami, gdje se on trenutno nalazi.

Obzirom na ustroj Hrvatskog boksačkog saveza, pravilnike kao i normalne uzuse ponašanja, koji F:H. omalovažava i opetovano krši, osjetio sam potrebu izvijestiti javnost da je službeni postupak započeo, a pravorijek će dati Stegovno vijeće sa Stegovnim sucem na čelu.

Na kraju, što se mene osobno tiče, njegov bivši trener Leonardo Pijetraj od kojeg traži pola plaće, može mu dati cijelu plaću. A kad vidim sve to, zapitam s,e kako bi izgledao Hrvatski sport da se 1 posto hrvatskih sportaša ponaša kao on”, pojasnio je predsjednik HBS-a. (Dnevno.hr)