Iz HNS-a zavapili da snažno osuđuju pokušaje miješanja Crkve u nadležnosti sekularne države

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati (HNS) osudila je u subotu nedavni govor pojedinih biskupa o reformskim procesima u obrazovanju i ocijenila kako se Crkva ne treba miješati u reformske procese koji su u nadležnosti sekularne države. 

HNS je u subotu uputio priopćenje zbog, kako se navodi, “neobjašnjivih i krajnje nekorektnih poruka pojedinih biskupa koji su si, u posljednjih nekoliko dana, uzeli za pravo miješati se u reformske procese u obrazovanju, za koje nemaju baš nikakve nadležnosti”.

S tim u vezi, istaknuto je da HNS, kao liberalna stranka, snažno osuđuje pokušaje miješanja Crkve u nadležnosti sekularne države,.

HNS je ustvrdio kako je zadaća javnoga školskog sustava da bude neutralan i uravnotežen te da djeci osigura dotok informacija ili sadržaja utemeljenih na suvremenim znanstvenim i obrazovnim standardima.

“Očekujemo da se u Hrvatskoj konačno svatko drži svojega posla i svojih nadležnosti te da svatko preuzme svoj dio odgovornosti za izgradnju modernog, progresivnog, otvorenog i tolerantnog društva”, stoji u priopćenju HNS-a.