Ivo Vranić Buva: “Da li su vam osobni interesi važniji od Hr Naroda, naših obitelji i Domovine?

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Redakcija portala Nacionalno.hr primila je priopćenje Ive Vranića Buve, predstavnika inicijative branitelja grada Petrinje na reakciju Zajednice branitelja HDZ “Gojko Sušak” i Ivana Penave koju prenosimo u cjelosti:

Gospodo iz Zajednice Branitelja Gojko Sušak. Čiji sam ja Branitelj? Dragovoljac sam DOM. Rata od 16 10 1990 do 30 06 1996.Pripadnik Zng Atj Sunja ratni zapovjednik IDVoda Sunja Hrvi.

Čitam tekst tj. Priopćenje nepotpisanog autora iz Zajednice branitelja GS. Tekst koji čovjeka koji se bori i ukazuje na ratne zločince iz Vukovaru na zločince diljem naše Domovine čovjeka koji poziva da se kazne za zločin. Ivan Penava pa gospodine nepotpisani autore tog teksta zašto se nisi potpisao? Koga vi predstavljate mene sigurno NE. Vjerujem ni većinu Istinskih Branitelja iz Dom Rata. Zar bi ja trebao misliti kao Vi. Ako je vama svejedno da budete u koaliciji sa zločinačkom strankom osuđenim ratnim zločincem Gordanom Hadžićem osnivačem SDSS sa Pupovcom Stanimirovićem meni to nije normalno i krajnje je ogavno.

Ovdje ne želim nikoga iz vaše zajednice prozivati. Ali vas pitam. Zašto nas djelite? Zar svi zajedno nismo ginuli i KRVARILI za isti DOM i Domovinu. Tko si daje od vas za pravo pljunuti na lstinu? A istina je da su pojedinci iz vaše zajednice zamrzli dobre vojne mirovine i dobili savjetnička mjesta u državnim firmama, to znate a i ja znam koji su to. Pitate li se vi koliko je od nas branitelja naše djece otišlo u Irsku i Njemačku, moje dvoje. Vas to ne zanima.

Zanima vas Penava. Koga vi branite? Zašto ne inzistirate da se postrojimo da vidimo konačno koliko nas je bilo a uljeze da izbacimo. Zar ne vidite da je moja Banovina i Slavonija, Lika prazna naša djeca otišla. Zar smo za to ginuli? Prozivate kako je netko pobjegao od rata a koalira se sa aktivnim sudionikom u razaranju naše domovine Stanimirovićem koji govori… Pao je zadnji ustaški Bastion Vukovarska bolnica.

Nisam čuo glas od te vaše zajednice kad se u Petrinji šačica branitelja borila protiv gradnje migrantskog naselja u Maloj Gorici uspjeli smo bez vas. Niti glasa od vas protiv izglasavanja Istambulske konvencije protiv Marakeša. Zašto šutite i žmirite na pljačku države i Prozivate te pojedince? Prozivate lvana Penavu koji ukazuje na zločince. Šutite i na otkaz Kajkiću koji otkriva zločince i masovne grobnice. SRAMOTNO.

Moje pitanje vama dali su vam osobni interesi važniji od Hr Naroda naših obitelji i Domovine? Što to nije točno izgovorio lvan Penava u emisiji Bujica? Svakim danom nas branitelja je sve manje. Pojedini branitelji još danas nemaju riješen status umiru u tišini i samozatajnosti neki se pokopaju bez ikakvih počasti kao Drago Brnatko iz SUNJE. Preko 3000 tisuće naših suboraca je diglo ruku na sebe nemali broj se nalazi po kaznionicama ostavljeni od svih a traže samo toplu rječ.

To su pitanja za vas gospodo iz zajednice branitelja GŠ. Svojim svrstavanjem na jednu stranu izazivate reakciju nas koji nemislimo kao vi. Nas vodi lstina. A pojedince iz vaše zajednice osobni interesi i ulizivanje. Za lstinu i pravdu smo ginuli a ne za ovo. SAMO JE BOG VEĆI A HRVATSKI NAROD PREčI.

IVO VRANIĆ BUVA PETRINJA