Ivo Josipović “duda varalica” za stranku koja mu je pružila sisu kako nebi ostao gladan u političkom koritu

Ivo Josipović/Izvor: Nacionalno/D.Prša

Piše: Dražen Prša

Bivši predsjednik Ivo Josipović komentirao je prije nekoliko dana govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović iz Knina, te ga ocijenio krajnje neprimjerenim. Tko je ustvari taj Josipović da mu se daje za pravo da govori o predsjednici Kolindi Grabar Kiratović, koja je s njim pomela pod, koji danas predstavlja “dudu varalicu” za prikupljanje političkih bodova za stranku koja mu je pružila sisu kako nebi ostao gladan u političkom koritu ???

Koliko se Josipović spustio nisko i koliko je bio uvjeren da će svojom izjavom profitirati i ubrati političke “lovorike”, na kraju se ispostavilo da je sam sebi opalio “šamarčinu”, jer je u očima hrvatskog naroda ispao jedna obična propala politička spodoba koja si dozvoljava da prvenstveno kao čovjek, muškarac, i bivši političar, javno postavlja odnosno nameće stav da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović konzumirala alkohol i imala čudne gestikulacije.

Hrvatskoj su itekako poznate gestikulacije Ive Josipovića dok je on bio predsjednik, jer se u kuolarima znalo čuti puno toga, da naginje gay populaciji, da mu maniri podsjećaju na “domaćicu”, “tetu iz susjedstva” pa do onih da je izgubljen u prostoru i vremenu, te da mu iz glasovira kojeg redovno svira ispadaju note Centralnog komiteta SFRJ.

Kakav je karakter “propalog” predsjednika dovoljno govori njegova uporna glad za vlašću, za potrebom da bude viđen i prisutan u javnom životu, za što mu uveliko pomažu neki, njemu bliski mediji koje je vjerovatno za svog mandata dobro opskrbio.

O Ivi Josipoviću pisati a nedotaknuti njegovu prošlost, prošlost njegovog oca, što je zasigurno utjecalo na njegovo životno opredjeljenje i političko usmjerenje bilo bi degutantno, jer ne treba zaboraviti da obitelj u kojoj se dijete odgaja poprima itekako značajne pretpostavke za daljnja stremljenja u životu.

Bogata je komunistička biografija Ante Josipovića, oca bivšeg predsjednika RH Ive Josipovića, jer mu je otac bio pripadnik 11. biokovske brigade koja je bila u sastavu 26. zloglasne divizije, a upravo ta 11. Biokovska brigada je počinila brojne zločine nad Hrvatima u Širokom Brijegu, Drnišu, Kninu, Gospiću, Rijeci – Trstu i Kočevskom rogu.

I sad se Ivo Josipović, kada je prošlo njegovo vrijeme, ponovno zubima i noktima grebe kako bi se vratio u političke krugove, ne krijući ljubav prema SDP-u kojem je “uletio u zagrljaj” jer je vidio da mu njegova stranka “Naprijed Hrvatska” koju je osnovao 2015. godine nakon fijaska u utrci za predsjednika nije dovoljna za sigurno političko uhljebljivanje.

Josipović je kazao da je predsjednica govor u Kninu učinila privatizacijom javne proslave i da je to vrlo neukusno. Kazao je da je to bio nedopustiv nastup i da smo mogli vidjeti smo još jedan od pokazatelja društvene regresije.

Ne samo da je pričala besmislice, s obzirom na prigodu na kojoj je govorila, nego je imala i čudnu gestikulaciju, pa se mnogi pitaju je li tome prethodila konzumacija alkohola”, kazao je Josipović.

Podsjetimo se samo koliko je bilo prigoda da javno svjedočimo o Josipoviću kao predsjedniku koji se u diplomatskim krugovima ponašao kao “krava zabijena u šarena vrata” ne snalazeći se u političkom dijalogu s predstavnicima drugih zemalja, no njemu bliskim oponentima bitno je bilo da bude figura na šahovskoj ploči koju su itekako podupirali udbaši, prekaljeni komunisti i zagovornici nekadašnjeg jugo režima, kojima je itekako bio okružen.

Treba se zaista zapitati kome su u interesu javni istupi Ive Josipovića, i koga u stvari on zastupa ?!

Nikom, nikoga ! Ivo Josipović je politički kostur koji svijetli u tami i podsjeća na neka prošla vremena, a njegovo pojavljivanje, trpanje, guranje i silovanje javnosti samo je pokušaj s kojim se nastoji diskreditirati sve ono što je, ajmo reći, pozitivno stvoreno nakon što je “preminuo”.

Nacionalno/Dražen Prša