Ivica Orkan Pandža na HRT-u opleo po predstavnicima pravosuđa !!!

Umirovljeni pukovnik HV Ivica Pandža Orkan/Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Ivica Pandža – Orkan, hrvatski je branitelj koji je kompletan period od konca rata pa sve do danas, posvetio istraživanju, arhiviranju i dokumentiranju ratnih zločina počinjenih na području Banovine. Orkan, kao riznica vrlo preciznih informacija i detaljnih spoznaja o pojedinim slučajevima zločina, pokazao se izuzetno opasnim i zahtjevnim sugovornikom u emisiji Otvoreno koja se pozabavila upravo ovom temom.

Na nesreću ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i zamjenice glavnog državnog odvjetnika Ksenije Pajić, Ivica Pandža – Orkan ovu je gledanu emisiju iskoristio kako bi pokazao svu tromost i nesposobnost pravosudnog resora koji od kraja rata do sada nije učinio – ništa:

“Kada slušam o čemu pričate… Pa, ovo je šuplja priča dužnosnika Republike Hrvatske i na sceni je hrvatsko krivosuđe. Odgovorite mi, kada će biti dignuta optužnica za zločin u Gornjim Jamama kod Gline u kojem je pobijeno cjelokupno stanovništvo među kojima i troje djece? Kada će netko završiti u zatvoru zbog Kostrića u kojem je pobijeno cjelokupno stanovništvo među kojima dvoje djece stare dvije i pet godina?

Što se tiče Baćina, to je poseban skandal! Tko je i kako pustio dva ratna zločinca koji su bili osuđeni na 14 i 12 godina? U slučaju Gordana Lederera je također nastala pravosudna zavrzlama zbog koje ubojica Milan Zorić nikada neće odgovarati”, nabrajao je Orkan, dok su se predstavnici pravosuđa neugodno vrpoljili u foteljama smišljajući pravi odgovor na njegova konkretna pitanja.

“Iz ovih nekoliko primjera odgovorno tvrdim da je Državno odvjetništvo usko grlo u procesuiranju ratnih zločina. Ovom prilikom aboliram Vrhovni sud”, rekao je Ivica Pandža. (Dnevno.hr)