Povezite se

Politika

Ivica Marijačić: U maniri vojne hunte, Mesićev, Pupovčev i Plenkovićev general Josip Lucić poziva na linč

Objavljeno

-

Izvor: Facebook

Nakon što je umirovljeni general Josip Lucić na tiskovnoj konferenciji osudio naslovnicu Hrvatskog tjednika u kojoj je kako je kazao, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved prikazan na vulgaran način, te poručio kako se ne radi samo o napadu na Medveda već i na hrvatsku Vladu i hrvatske branitelje, nije trebalo dugo da na salvu Lucićevih, u najmanju ruku rečeno, strašnih optužbi odgovori Ivica Marijačić urednik Hrvatskog slova.

Evo što je Marijačić napisao i poručio:

U maniri vojne hunte, Mesićev, Pupovčev i Plenkovićev general Josip Lucić poziva na linč
Naša naslovnica s karikaturom ministra Tome Medveda, Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca podigla je prašinu u cijeloj Hrvatskoj.

Karikatura je pogodak “u sridu” i ne bi zaboljela da nije dotakla bolnu točku hrvatske zbilje i politike i ukazala na povijesnu inverziju i izdaju ideala Domovinskoga rata koji se događaju u režiji hrvatsko-srpske, odnosno Plenković-Pupovčeve koalicije.

U maniri vojne hunte danas je Pupovčev i Plenkovićev general bez vojske Josip Lucić, bivši nastavnik gimnastike, pozvao na linč nas koji uređujemo i stvaramo Hrvatski tjednik proglasivši nas moralnim nakazama.
Mesićev general, tigar zečjeg srca, sve godine šutio je i ni riječi nije rekao ni kad su proganjali generala Gotovinu, ni kad su specijalci upadali u kuće branitelja tražeći topničke dnevnike, ni kad je Pupovac klevetao Domovinski rat i izmišljao incidente, ni kad su Budi Lončaru htjeli dati odličje, ni kad su bolesnoga Brodarca odveli na plus 40 da krepa kao životinja u osječkoj tamnici, ni kad su Novosti objavljivale sliku branitelja kako piju krv nevinim civilima, proslavljali pad zrakoplova…

Tko je taj Lucić i s kojim pravom se naziva hrvatskim generalom kad nikada nije branio ni jedan hrvatski interes nego samo svoje privatne.
Sada napada Hrvatski tjednik braneći ministra Tomu Medveda i pozivajući se na branitelje.

Prije svega, iza generala Lucića nitko ne stoji, ne podupire ga nitko i on zlorabi ratnu pripadnost postrojbi kako bi lažno naveo da nastupa u ime hrvatskih branitelja.

Uz pseudoargument ad popullum, koristi drugi lažni argument prijelaza u drugi rod. Braneći, naime, ministra Medveda isključivo time da je bio istaknuti dragovoljac koji je tri puta ranjavan, što nitko nije nikada ni doveo u pitanje, on poručuje da nečija pozitivna prošlost može biti pokriće i opravdanje za sumanutu sadašnjost. Riječ je o sljedećoj logičkoj pogrešci non sequitur. Ali generala Lucića na tom području smatramo podkapacitiranim i o tomu ne želimo s njim polemizirati. No ono što ministar Medved čini, a Lucić ulizivački kao bijedno pseto brani, sav se predavši u Plenkovićčevu i Pupovčevu politiku bratstva i jedinstva, jednostavno je BOLESNO.

Hrvatski tjednik ima pravo na kritiku svakoga političara i to i čini, analizama, komentarima, upitima, karikaturama, u prozi i stihu, aforizmu, pitanju i svakome obliku, meritorno i humoristički. To je sloboda hrvatske države, sloboda novinarske struke. Nije general Lucić da nadzire nas, nego smo mi tu da nadziremo njega jer je takva narav naše profesije.

Ali mi smo svjesni da je general Josip Lucić isturena šaka Plenković-Pupovčeve sramotne nenarodne koalicije i da je na njega prenesena moć u kakvoj obično herostratski uživaju bezlični poltroni poput njega. Stoga je njegov poziv na linč nas u Hrvatskome tjedniku opasan.

Ministar branitelja Tomo Medved, simbolički gledano, doista je medo na Plenkovićevom lancu, a pleše na velikosrpskoj žeravici uz ritam bubnjara Pupovca. Teško je zamisliti dublje posrnuće. Nitko nije zaslužio takvu bijednu ulogu. Ministar je izjednačio masovne i planirane hrvatske žrtve velikosrpskoga projekta na tlu Hrvatske s kolateralnim i slučajnim srpskim žrtvama nastalima u operaciji oslobođenja i nakon nje. Osam tisuća hrvatskih civilnih žrtava jednako je, što se tiče tih luđaka iz Grubora s manje od sto srpskih. Ali, varam se i varamo se svi. Nisu jednake žrtve, za njih su samo srpske vrijedne posjeta , počasti i sjećanja. Jer nakon Grubora, samo je Medved išao u Ervenik pokloniti se ubijenoj četveročlanoj obitelji Čengić, a veliki humanisti Milanović, Pupovac i ostali ne. Time su mu poručili, a on nije shvatio, da je je običan lutak u njihovoj prljavoj političkoj velikosrpskoj operaciji.

I kao kruna te strašne travestije: istoga dana praktički, bio je u Vinjanima, dakle također u Dalmaciji, pokop legendarnoga Žarka Peše, ratnoga zapovjednika Sunje, samozatajnoga dragovoljca koji je i po priznanju generala Bobetka spasio Sunju, samim time spasio Sisak, a onda i Zagreb. Ministar branitelja Tomo Medved valjda nije svjestan uloge Žarka Peše pa mu nije palo napamet da mu ode u Imotski na pogreb, kao što ni Plenkoviću nije palo napamet poslati obitelji sućut. Je li to činjenica za zaplakati? I dok ovo pišem gotovo mi naviru suze pitajući se je kako je to jedan istinski ratni heroj kao što je bio Peša u očima čelnika ove države manje vrijedan od slučajno stradalih nekoliko civila u Gruborima koji, sjetimo se, nisu ni bili hrvatski državljani jer su 90-ih na referendumu svi glasovali za tzv. krajinu, a protiv Hrvatske.

Time je Medved izbrisao uzroke i posljedice rata, time je izjednačio krivnju Hrvatske i Srbije, između agresora i žrtve, a to i jest cilj Memoranduma 2 kojega provode Vučić i Pupovac u Hrvatskoj.
U etičkome smislu, to je bila potpuno izopačena operacija isprike žrtve agresoru, operacija bezuvjetnoga oprosta agresoru i zapravo mirnodopska kapitulacija pobjednika.

Ministar branitelja Tomo Medved posljednjih godina ideološki se preobrazio. Financijski podupire partizanske udruge, a uskratio je sredstva udrugama koje razotkrivaju jugosrpske laži. Na tzv. antifašističke skupove pokušao je slati neke ugledne časnike i znanstvenike koje je u početku angažirao u Ministarstvu branitelja, ali su nakon svega oni otkazali mu suradnju rekavši da je taj čovjek posve zaslijepljen Plenkovićem, Pupovcem i Božinovićem te u njima vidi hodajuća božanstva.

Ministar Medved postao je neosjetljiv za sve domoljubne prijedloge i inicijative i uklopio se u anacionalnu politiku Plenkovićeve vlade kojoj služi.Nagovorio je HOS-ovce da se pomire s micanjem spomen-ploče 11-orici mučki ubijenih hrvatskih branitelja u Jasenovcu i da tako ispuni želju njihovih ubojica. Prevario je HOS-ovce jer je tada obećao da će ukloniti četnička obilježja po Hrvatskoj, ali nije i ne smetaju mu. Slijepo služi Andreju Plenkoviću kao smokvin list za njegovu politiku “bratstva i jedinstva” identificirajući se posve s njime.

Hrvatski tjednik preživjet će ovaj primitivni napad toliko neprispodobiv modernoj i slobodnoj hrvatskoj državi i ovaj udar na nas kao ljude i novinare, huškački poziv na linč i insinuacije o nedostatku humanosti koje nam pokušavaju podmetnuti, kao da je o tomu uopće riječ.

Mi jesmo hrvatski tjednik i takvi ćemo ostati, a čiji su političari, ministri i generali, sve te ništarije koje su prodale dušu vragu, neka vide naši čitatelji i naš narod.
Mi u Hrvatskome tjedniku ponosni smo na našu naslovnicu.
Ivica Marijačić, urednik

Politika

Zvijezda petokraka simbol je masovnih grobnica i progona neistomišljenika!

Published

on

Ilustracija

Nakon današnje objave potpredsjednika splitskog SDP-a da je crvena zvijezda petokraka bila simbol borbe za slobodu i borbe protiv fašizma oglasila  se HSP Spit priopćenjem, kojeg prenosimo u cijelosti.

Temelj hrvatske države je obrambeni i oslobodilački Domovinski rat u kojem smo se upravo borili protiv  zločinačke zvijezde petokrake. Hrabri hrvatski sinovi na čelu su nosili hrvatski grb, oko vrata krunicu, a u srcu ljubav prema svome domu i domovini.

Drugovi iz SDP-a, vi ste malo antifašisti, malo ste partizani pa ste ponekad čak i hrvati, ali nažalost jugoslavenski duh uvijek živi i prevladava u Vama i vašim istomišljenicima.

Ono po čemu je najprepoznatljivija vaša zvijezda jest jedan od deset najvećih masovnih ubojica i zločinaca 20-og stoljeća zloglasni Josip Broz Tito. Kada želimo pronaći određene podatke o njemu na uvijek se pokraj njegova imena uvijek pojavljuje definicija da je komunistički diktator i masovni ubojica.
Ono po čemu se možemo sjećati Josipa Broza Tita jesu pokolj na Bleiburgu, križni putevi, mnoge otkrivene i neotkrivene jame (Huda, Kevina, Husina…), obračun s hrvatskim proljećarima, zloglasni logori (Goli otok, Lepoglava itd.), ubojstva i progoni emigranata…

Veličanje Josipa Broz Tita znači odobravanje i podržavanje masovnih ubojstava, likvidacija političkih neistomišljenika, progona, tortura, zatvaranja, robijanja i svih metoda koje je koristio zloglasni komunistički sistem. Iako je i službeno proglašen jednim od najvećih zločinaca u 20. stoljeću izgleda da još uvijek ima svoje istomišljenike i sljedbenike, a zamislite, nose naziv „antifašisti“.

Koristimo i ovu prigodu da Vladu RH, ali i ostale nadležne institucije upozorimo na primjenu europske
Rezolucije kojom se zabranjuje isticanje simbola totalitarnih režima uključujuću i zloglasni komunistički režim.

S obzirom da smo članica Europske unije i kao takvi bi trebali poštivati njezine odluke uistinu nam nije jasno zbog čega državne institucije ne zabrane i javno osude ovakvo veličanje zločinačke zvijezde petokrake.

HSP Split

Ucitavanje vijesti

Politika

Splitski HDZ: Ne namjeravamo sudjelovati u svađama

Published

on

Splitski HDZ priopćio je u utorak poslijepodne kako ne namjerava sudjelovati u svađama te je pozvao da se politička i nepolitička prepucavanja ostave za izbornu kampanju sljedeće godine, kad će se održati lokalni izbori.

“Hrvatska demokratska zajednica kao vodeća stranka na razini Grada Splita nema namjeru sudjelovati u suvišnim raspravama i svađama, ni referirati se na neprimjerene izjave pojedinih gradskih vijećnika. Čvrsto i jasno stojimo uz našega gradonačelnika Andre Krstulovića Opare”, navodi se u priopćenju splitskoga HDZ-a.

Iz splitskog HDZ-a pozvali su na dijalog sve sudionike u političkom životu Splita, ističući kako interes građana i grada treba biti iznad svega ostalog.

“Normalno funkcioniranje Gradskog vijeća i donošenje ključnih odluka, poput rebalansa proračuna kojim su obuhvaćeni negativni utjecaji pandemije koronavirusa, jesu preduvjet kako bi te ciljeve postigli. Razna politička i nepolitička prepucavanja ostavimo za izbornu kampanju koja nas očekuje sljedeće godine jer u ovom trenutku interes grada i građana treba biti jedini fokus svih”, poručio je splitski HDZ.

Predsjednik splitskoga SDP-a i gradski vijećnik Goran Kotur danas je oštro kritizirao splitskoga gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i koaliciju HDZ-a s Hrvatskom građanskom strankom (HGS) Željka Keruma optužujući ih za nerad i loše vođenje grada.

Ucitavanje vijesti

Politika

Škoro: Nemoguće da Plenković ništa ne zna o aferi Janaf

Published

on

Zagreb, 22.09.2020 - Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić dali su izjavu za medije na temu novih otkrića o aferi Jana. Na fotografiji Miroslav Škoro.

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u utorak je ustvrdio da premijer Andrej Plenković o aferi Janaf mora znati puno više nego što prikazuje te pozvao da se objavi gdje je sada 1,96 milijuna kuna mita koje je od poduzetnika Kreše Peteka primio direktor Janafa Dragan Kovačević.

“Treba zdravorazumski upitati – gdje su novci i zašto se u tom trenutku nije reagiralo”, istaknuo je Škoro na konferenciji za novinare u povodu afere Janaf u kojoj je policija tajno snimila poduzetnika Krešu Peteka kako donosi 1,96 milijuna kuna mita direktoru Janafa Draganu Kovačeviću,

Dodao je kako je Domovinski pokret zabrinut zadnjim izjavama premijera Plenkovića koji je na sva novinarska pitanja o aktualnoj aferi danas odgovarao da “ne zna i da nije njegovo da o tome išta zna”.

“Smatramo da netko tko je predsjednik Vlade i ima poluge vlasti treba znati puno više nego što on pokušava sada pred hrvatskom javnošću pokazati i prikazati sebe kao čovjeka koji bi želio nešto napraviti, ali nažalost ne može jer ne zna”, rekao je Škoro upitavši kako je moguće da Plenković ne zna što mu rade direktori velikih javnih poduzeća.

“Mislimo da je sramota da predsjednik Vlade na taj način minorizira veliku beskrupuloznu pljačku”, istaknuo je.

Politički tajnik stranke Mario Radić upozorio je da je primopredaja novca u “klubu” Dragana Kovačevića bila 8. studenoga prošle godine, uoči Martinja kada je počinjala predizborna kampanja za predsjedničke izbore na kojima su kandidati bili i tadašnja predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović i Miroslav Škoro.

Tjednik Nacional tvrdi kako je Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice, osobno bio nazočan u Kovačevićevom klubu u Slovenskoj ulici  kada je bila sporna primopredaja mita te da policija nije reagirala kako ne bi predsjednici upropastili kampanju.

Škoro je rekao kako je moguće da nije bila riječ o mitu nego o donaciji za kampanju Grabar Kitarović.

“Čini mi se da je sve moguće, ali to neće ništa promijeniti. Indikativno je da smo mi na taj dan objavili kampanju, da su na taj dan razmijenili novce i da je netko zaustavio istragu. Ili je pustio da se u mrežu ulovi još više riba ili je jednostavno pustio Kovačevića da uzme novce i da ih onome kome je trebao dati ne bi li taj netko napravio ono što je trebao, a rezultat znamo svi”, rekao je Škoro.

Poručio je kako netko mora odgovoriti koji je to valjani razlog da se u tom trenutku nije reagiralo, kao i odgovoriti na pitanje gdje su sada ti novci.

“Mi sada razgovaramo o nečemu što bi trebala biti tajna procesa istrage, ali nedostaje i memorijska kartica gdje su pohranjeni podaci o slučaju Rimac. Rimac, Kovačević, Petek, malo HDZ-a i SDP-a spržili su 10 do 15  borbenih zrakoplova i nikome ništa”, istaknuo je Škoro koji za sebe tvrdi da nikada nije bio u klubu Dragana Kovačevića u Slovenskoj 9.

Inače, suprug bivše predsjednice Jakov Kitarović potvrdio je u međuvremenu kako je točna informacija da je lani u jesen bio u “klubu” u Slovenskoj ulici, koji mediji povezuju s osumnjičenim u aferi Janaf Draganom Kovačevićem, no napominje da tamo nije vidio ništa sumnjivo, te da on nije bio ni s kime u poslovnim odnosima.

“Točna je informacija kako sam u jesen prošle godine bio u navedenom prostoru u Slovenskoj ulici u Zagrebu, gdje se nalazio veći broj ljudi u druženju. Tamo sam se zadržao kraće vrijeme. Nisam primijetio bilo kakve sumnjive radnje, niti sam bio u poslovnim odnosima s bilo kime od prisutnih osoba”, navodi se u priopćenju punomoćnika Jakova Kitarovića.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije