Ivana Mujkić: “Nije mi jasno čemu još jedno polaganje vijenaca!”

Izvor: FB

Facebook status zamjenice vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, Ivane Mujkić, jučer je odjeknuo u Hrvatskoj. Naime, ona se u njemu osvrnula na današnje polaganje vijenaca Srpskog nacionalnog vijeća u Vukovaru, a u čijoj će delegaciji biti pristutan i HDZ-ov Zvonko Milas.

Podsjetimo, u svojem statusu Mujkić se obrušila na današnje polaganje vijenaca, pitajući se “za koga to Zvonko Milas zajedno s Pupovcem baca vijenac u Dunav”. U svojoj je objavi istaknula kako se “srami svoje države i iz dna duše se srami stranke čiji je član bila do prije nekoliko mjeseci”.

S Ivanom Mujkić porazgovarali smo danas. Odmah na početku kazala nam je da stoji iza svega što je jučer napisala u svojem statusu, piše Dnevno.hr

Na pitanje misli li da je dolazak Milasa danas na polaganje vijenaca neka vrsta “igrice” Andreja Plenkovića i vladajućih, odnosno koja je pozadina svega, Mijkić kaže da ne zna koja je pozadina.

“Pa ne znam koja je pozadina. Ja sam jasno rekla da ćemo mi vijence položiti 18. studenog, položit će ga i gospodin Plenković, tako da mi nije jasno čemu još jedno polaganje vijenaca. Kome se i zašto polažu vijenci 17. studenog? Što se to dogodilo 17. studenog i zašto moramo imati dva protokola vezano za 18. studenog?”, pita se Mujkić.

Na pitanje kako komentira dolazak potpredsjendika Vlade Borisa Miloševića u Vukovar, Mujkić kaže kako je potpuno nebitno tko je ponaosob u toj koloni, već da je važno da se u Koloni sjećanja sudjeluje iz pravih razloga.

“Što se tiče toga, mislim ono što je rekao i gradonačelnik. Tu nema mjesta za nikakva imena, potpuno je nebitno tko je to ponaosob u toj koloni, ali ono što je važno je da svatko onaj tko dođe u Kolonu sjećanja tu dođe iz pravih razloga; pokloniti se žrtvi sa jednim dubokim osjećajem i iskrenom emocijom, i svi ljudi koji dođu kao takvi u Kolonu su dobrodošli. Ako gospodin Milošević dolazi iz tog razloga, naravno da je dobrodošao, a ako ne dolazi, ako dolazi iz nekog drugog – njemu na dušu”, kaže Mujkić.

Pošto je retzorika posljednjih dana malo oštrija, zanimalo nas je kako sve skupa funkcionira na lokalnoj razini, odnosno po pitanju suradnje u gradskom vijeću gdje su i pripadnici SDSS-a.

“Što se tiče gradskog vijeća, sve stranke koje koncipiraju u njegovom radu imaju različita mišljenja. Ne radi se tu o nacionalnim pripadnostima, tu se radi o različitim stajalištima i različitim programima”, objašnjava Mujkić

“Po pitanju suradnje, mi smo to bezbroj puta ponavljali –  u Vukovaru se apsolutno ne radi nikakva razlika između udruga, između djece, sva prava koja ostvaruju građani grada Vukovara, ostvaruju svi, bez obzira na njihovu nacionalu pripadnost. Što se tiče te vrste suradnje, apsolutno nema nikakvih problema, a što se tiče nekog razmimoilaženja u mišljenjima, to je samo pitanje političkih stranaka, različitih stajališta i programa koje stranke nude”, zaključuje zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić.

Nacionalno/Dnevno.hr