Ivan Vranić Buva: “Ne zaboravljamo svoju braću po oružju”

U ovoj kući živi hrvatski Dragovoljac domovinskog rata sa bolesnom suprugom a i sam je bolestan. Predstavnici Inicijative Branitelja i udruge policije Petrinje danas 20.12. 2020. godine posjetili su Ivana Penteka kojega nismo zaboravili, ali isto tako obišli smo obitelj Dujmović sa četvero djece Ivicu Vujasića pripadnika TIGROVA kao i Željka Kompesa hrvatskog dragovoljaca domovinskog rata koji živi od 800 kn socijalne pomoći.

Dujmović nema riješeno ništa, a Vujasić i Pentek imaju minimalne braniteljske mirovine, dok je Pentek i ratni vojni invalid koji je u teškoj situaciji kuća nije njegova. Po našem dolasku sa ovim skromnim poklonima supruga i on plakali su i govoroi niste me zaboravili.

Kad vidite čovjeka od 50 godina da plače grlo vam se steže. Na slikama se vidi sva “raskoš” života ovog HRVATSKOG RATNIKA RATNOG Invalida, skromnog i samozatajnog. Ali ponosnog koji čeka da dobije neki kutak za dostojan život gdje će imati vodu u kući gdje će moći primiti u goste svoja dva unuka.

Kad vidimo kako netko proziva Hrvatske branitelje da imaju velike mirovine, evo slika pa da se uvjere pojedinci u svu ovu raskoš. Nikoga ne osuđuje i voli svoju Domovinu. Ovo ne pišem da bi sebe i Inicijativu i udrugu branitelja policije digao u nebesa već nam je srce puno što smo ovim skromnim poklonima mogli barem nekoliko naših suboraca i njihovim obiteljima omogućiti dostojan blagdan Božića.

Ova INICIJATIVA BRANITELJA ne traži ništa iz bilo kojeg proračuna koliko god budemo mogli pružit ćemo pomoć, javio nam je Ivo Vranić Buva predstavnik inicijative branitelja grada Petrinje.