IVAN SELAK: NOVI HEROJ EKSTREMNE LJEVICE

Dr. Herman Vukušić/Izvor: Nacionalno/D.Prša

Herman Vukušić

Već sam pisao o Ivanu Selaku, samodopadnom brigadiru HV-a koji bi bez ustezanja pokrenuo 3. svjetski rat u zračnoj borbi sa Rusima, a sada vidim da povodom svojeg sukoba sa ministrom Banožićem postaje novi heroj ekstremne ljevice.

To je jasno iz toga što mu hvalospjeve mahom pišu novinari koji otvoreno preziru zemlju u kojoj žive i koji bi do jučer radije napravili harakiri nego pozitivno pisali o nekom časniku HV-a.

Također, interes za Selakovim “herojstvom” u sukobu sa aktualnim ministrom obrane na FB-u pokazuje i Jelena Veljača, što znači da Banožić vjerojatno već vrlo brzo treba pakirati kofere…

Ministar Banožić je u svojoj izjavi aludirao da je Selak možda granatirao i njegovu kuću u Vinkovcima, ciljajući na datum Selakovog slijetanja na hrvatsko tlo: 12. svibnja 1992. godine.

Da podsjetim još jednom (a većinu toga sam spomenuo u otvorenom pismu Zoranu Milanoviću povodom odlikovanja Danijelu Boroviću): Selakov prelet desio se punih PET I POL mjeseci nakon što su poginuli pripadnici Prvog samostalnog zrakoplovnog voda HV-a: Marko Živković, Mirko Vukušić, Ante Plazibat i Rade Griva, od kojih su Marko i Mirko sa Selakom bili zajedno na školovanju u JNA.

Prije pogibije ovi junaci izveli su na desetke bojevih djelovanja u platnenim poljoprivrednim avionima iz kojih su bacali čuvene “bojler-bombe”, te dostavljali pomoć u opkoljeni Vukovar, o čemu je često javno znala govoriti nedavno preminula dr. Vesna Bosanac.
A šta je za to vrijeme radio Ivan Selak?

Kao što se vidi iz priloženog teksta monografije lovačko-avijacijskog puka Tango Six, Selakove postrojbe iz JNA (čija “istorija” seže do daleke 1944. godine”, kaže predgovor) nitko od nesrpskih pilota 1992. godine nije mogao dobiti na upravljanje MIG zrakoplove, a da se nije do tada dokazao u borbenim letovima protiv HV-a.

Degutatno je stoga da se danas Selaka gura za generala samo zato što je ušao u sukob sa ministrom Banožićem u interesu nečije političke agende i predstavlja ga se kao najvećeg heroja hrvatskog vojnog zrakoplovstva.

Ta mjesta su već popunjena 02. prosinca 1991. godine…..

Objavio je Herman Vukušić na svojoj stranici Facebooka.