Ivan Celjak: Bez osnivača HDZ-a nije bilo vizija, a vi mladi čuvajte, branite i govorite o vrijednostima Domovinskog rata

????????????????????????????????????

Prije 30 godina, 28. listopada 1989. godine u Sisku je osnovana organizacija HDZ-a, jedna od prvih u zemlji, što su u ponedjeljak navečer svečano obilježili članovi stranke.

Predsjednik GO HDZ Sisak Ivan Celjak mag. iur. prisutnima je iznio cijeli niz projekata koje je Vlada RH realizirala na području grada Siska te podsjetio na dvije veličanstvene pobjede, na izborima za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, te izborima za EU parlament.

Predsjednik mr. Celjak posebno je u društvu mladih naglasio Domovina je svetinja

Posebnu zahvalu uputio je osnivačima bez čije vizije, žrtve i velike želje za stvaranjem neovisne države, ne bi bilo ovakve današnje Hrvatske. A poslao je i jasnu poruku mladim generacijama o očuvanju vrijednosti Domovinskog rata te još jednom osudio jučerašnji vandalski čin nad Spomenikom poginulim hrvatskih braniteljima u Sisku uz pitanje kakvu Hrvatsku ostavljamo svojoj djeci.

Janko Bobetko legenda, osnivač

Jedan od osnivača, Ivan Bobetko, govorio je o zajedništvu koje ih je pratilo 90-ih, a koje je itekako potrebno danas, na što se nadovezao i župan Ivo Žinić rekavši da je ovo rođendan ne samo organizacije Hrvatske demokratske zajednice u Sisku već i cijele županije, te uputio zahvalu svim osnivačima i hrvatskim braniteljima.

Izaslanik Glavnog tajnika, Gordan Grlić Radman podsjetio je na vrijednosti obitelji, zajedništva i osjećaja pripadanja Domovini te zaželio da se odličan pobjednički niz na izborima koji je proteklih mjeseci ostvarila Gradska organizacija Hrvatske demokratske zajednice u Sisku, nastavi na čelu s mladim, obrazovanim i perspektivnim predsjednikom Ivanom Celjakom i na predsjedničkim izborima, ali i na izborima za gradonačelnika grada Siska.

Ponosni, zajedno, 30 godina !

Veliku podršku najbrojnije stranke u Sisačko-moslavačkoj županiji članstvo i simpatizeri iskazali su dugim pljeskom predsjedniku Celjaku, a posebno emotivan trenutak bio je susret osnivača s brojnom mladeži.

GO SISAK 30

Nacionalno