Povezite se

Politika

Ivan Celjak: Bernardić je u Sisku definitivno odlučio prigrliti sve afere Kristine Ikić Baniček

Objavljeno

-

BERNARDIĆ U SISKU: PRIGRLIO SVE AFERE KRISTINE IKIĆ BANIČEK – NE SMETA MU VRIJEĐANJE OSOBA S INVALIDITETOM, DISKRIMINACIJA DJECE, NEZAKONITI OTKAZI, TJERANJE NOVINARA  SA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA, NEPOŠTIVANJE PRAVOMOĆNIH SUDSKIH ODLUKA

Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije danas je održalo konferenciju za medije. Bila je to prigoda da se predsjednik Gradske organizacije HDZ Sisak Ivan Celjak osvrne na aktualnu političku situaciju u gradu Sisku.

Danas smo dobrodošlicu Sisku poželjeli Davoru Bernardiću u nadi da će stupivši na tlo grada hrvatskih pobjeda, ozbiljno preispitati kontroverzne odluke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenog stranačkog kolege i supruga Darka Baničeka koji zajedno razvijaju grad podjela, grad diskriminacija, grad zastrašivanja…

No, cijeli je tim očito preuzela kolektivna amnezija pa su u okviru službenog dijela posjetili jedan od najnovijih projekta u gradu Sisku koji je završen isključivo zahvaljujući našoj Vladi na čelu s Andrejom Plenkovićem.

Jako dobro znamo da je oko završetka novog kulturnog odredišta u samome centru Siska, naše Holandske kuće, bilo puno problema, da je završetak projekta kasnio godinu dana, da je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček ugasila trgovačko društvo Sisak projekti s ciljem da izbjegne postupanje po pravomoćnoj sudskoj presudi kojim je naloženo da se dvoje nezakonito otpuštenih radnika vrati na posao i da im se isplate zaostaci plaća. Gašenjem tvrtke Sisak projektiugroženi su brojni drugi projekti, a Gradu je prijetilo plaćanje penala.

Projekt Holandske kuće, u koju su uložena sredstva iz EU fondova, a koji je završen više od godinu dana nakon proteka roka za završetak, propao bi da ga nisu spašavali stručnjaci iz SAFU-a i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kojem je na čelu HDZ. Stoga nam je drago da je Bernardić u društvu najostavljenije gradonačelnice u povijesti Hrvatske, obišao upravo Holandsku kuću, da se osobno uvjeri kako ih je spasila Vlada Andreja Plenkovića.

Tijekom svoje vladavine Kristina Ikić Baniček promijenila je čak 19 direktora. Najkritičnije je bilo u Upravnom odjelu za proračun i financije koji je za vladavine Ikić Baniček, promijenio 5-6 pročelnika, teško je više i brojati. A iz Grada je otišlo čak preko 40 službenika i time je ugroženo redovito odvijanje poslova pa se za dobar dio poslova, koji bi trebali raditi službenici, plaća privatnim tvrtkama. Dakle, svi su redom nakon iskustva s gradonačelnicom, dali otkaze i to dovoljno govori o odnosu gradonačelnice prema ljudima odnosno zaposlenicima.

Afere su se prelile i u gradska trgovačka društva i gradske ustanove. Javnosti je najpoznatiji primjer Športsko rekreacijskog centra grada Siska. Gradonačelnica, osim što dozvoljava stranačkom kolegi i suprugu Darku Baničeku uvid u službene dokumente Športsko rekreacijskog centra, u službenoj komunikaciji parafrizira da su članovi jednog sportskog kluba, jedan dio naših sugrađana, Siščani, idioti i invalidi i da osjeća prijezir prema njima.

Sve to Bernardiću ne smeta. Došao, vidio, očekuje glasove i otišao. Ostavio nas Siščane u milosti i nemilosti diktatorski nastrojene vlasti u Sisku na koju trenutno jedino on može utjecati. Ali nakon parlamentarnih, brzo će i lokalni izbori, nakon kojih će Sisak napokon „prodisati“.

Često čujemo Kristinu Ikić Baniček kako ponavlja da HDZ, misleći na Vladu RH i Sisačko-moslavačku županiju, ne ulaže ništa u Sisak.

Ovaj katalog projekata u vrijednosti preko 616 milijuna kuna demantira gradonačelnicu. Vrijednost projekata je veća od 700 milijuna kuna ali nisu svi stali u katalog pa je pobrojanodržavnih i županijskih projekata „samo“ u vrijednosti od 616 milijuna kuna koji su realizirani ili su u postupku realizacije na području grada Siska.

Uz spomenutu Holandsku kuću za koju je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo oko 20 milijuna kuna, važno je spomenuti još neke projekte koje jegradonačelnica Kristina Ikić Baniček javnosti prezentirala kao njene.

Siščani su se godinama vozili u starim, dotrajalim autobusima Autoprometa, a upravo zahvaljujući našoj Vladi odnosno Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture a uz pomoć EU fondova nabavljeno je tvrtki Autopromet d.o.o. 20 novih autobusa. Naša Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem omogućila je i prijevozničkim tvrtkama u drugim gradovima nabavku autobusa kao, npr. Zadru, Rijeci, Splitu… Bespovratna sredstva za sisačke autobuse iznose oko 19,4 milijuna kuna, a Vlada RH je sudjelovala s 3,4 milijuna kuna.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uložilo je preko 800 tisuća kuna u dogradnju vrtića Bubamara, Hrvatske ceste uložile su preko 73 milijuna kuna u sanaciju nedavno otvorenog Galdovačkog mosta i Mosta Gromova koji je još u sanaciji. Gradi se i oprema, slobodno možemo reći, nova bolnica, u vrijednosti oko 177 milijuna kuna, zgrada Doma zdravlja Sisak je energetski obnovljena, stavljena je nova fasada, vanjska stolarija, ordinacije su dobile novu, modernu opremu, obnovljena su školska, igrališta kod Gimnazije, Srednje škole Viktorovac, parket u dvorani Brezovica. Metalurški fakultet provodi projekt Centar za ljevarstvo- SIMET u vrijednosti preko 40 milijuna kuna, obnovljena je zgrada suda, zgrada Katastra i realizirani brojni drugi projektia dio ih je naveden u ovom katalogu.

Stavljanje u kontekst Andreja Plenkovića kao predsjednika Vlade RH koji ne diskriminira nego brine o razvoju cijele Lijepe Naše i Davora Bernardića koji teži toj funkciji, apsurdno je, neusporedivo i bilo bi nezrelo. Neka hrvatski građani pogledaju samo primjer Siska što ovdje rade Kristina Ikić Baniček i njen stranački kolega i suprug Darko Baniček i bit će im jasno kakva je to amaterska razina upravljanja gradom i gradskim sustavom bez jasnog smjera i cilja, bez empatije i razumijevanja za ljude, športaše, zaposlenike u gradskom sustavu, naše Siščane.

Izgleda da je danas Bernardić u Sisku definitivno odlučio prigrliti sve afere Kristine Ikić Baniček, ne smeta mu ni vrijeđanje osoba s invaliditetom, diskriminacija djece, nezakoniti otkazi, tjeranje novinara sa sjednica Gradskog vijeća, nepoštivanje pravomoćnih sudskih odluka.

Politika

Plenković u Sisku: Bernardić se diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljnu dužnost

Published

on

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković izjavio je u srijedu u Sisku kako se predsjednik SDP-a  Davor Bernardić svojim ‘briljantnim nastupima’ diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljnu dužnost i da je oporba čitavog mandata pokazala visok stupanj destruktivnosti.   

Plenković je u Sisku sudjelovao na sjednici HDZ-a Sisačko-moslavačke županije u proširenom sastavu. Razgovarano je o pripremama za parlamentarne izbore i usvajanju programa, a s premijerom je bio potpredsjednik Vlade ministar Davor Božinović, koji će predvoditi listu HDZ-a u 6. izbornoj jedinici.

Premijer je izrazio uvjerenje da će HDZ ponovo dobiti povjerenje građana za još jedan mandat.

Nakon sastanka Plenković se na upite novinara osvrnuo na kritike Davora Bernardića upućene s današnje konferencije za novinare u SDP-u. 

‘Nisam pratio njegovu pressicu, ali dobro se sjećam njegova nastupa kada je bila rasprava o glavnoj državnoj odvjetnica, tada je SDP nije podržao. Čuo sam i predsjednika Republike. Mislim da bi se o tome trebali zapitati. Državno odvjetništvo i policija potpuno su neovisni u obavljanju svog posla, to mogu jasno potvrditi i do sada nije bilo vidljivih dokaza da je to drugačije, rekao je Pleković.

“Bernardić se sa svojim briljantnim nastupima diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljnu dužnost, osobito svojim komentarima na predsjednika Sabora. Bitno je podsjetiti javnost na tu sofisticiranost izričaja”, istaknuo je.


Ucitavanje vijesti

Politika

Škoro kaže da ZDS nije prekršaj i da je apsurd da se to uopće dovodilo u pitanje

Published

on

Današnju oduku Visokog upravnog suda po kojoj pozdrav “Za dom spremni” u pjesmi Bojna Čavoglave nije prekršaj komentirao je na Facebooku Miroslav Škoro…

Napisao je da pozdravlja ovu presudu, a za “Bojnu Čavoglave” kaže da je simbol Domovinskog rata. Dodaje da je apsurd da se to uopće dovodilo u pitanje.

“Domovinskom pokretu Domovinski rat je svetinja. Zato pozdravljamo presudu po kojoj pozdrav Za dom spremni u pjesmi Bojna Čavoglave, simbolu Domovinskog rata, nije prekršaj. Apsurd je da se to uopće dovodilo u pitanje, posebno kada znamo da se slobodno maše jugoslavenskim, ali i komunističkim simbolima što je protivno rezoluciji Vijeća Europe 1481, a groblja krase spomenici četničkim vojvodama.

Nikada ne smijemo zaboraviti tko je zaslužan za našu slobodu, kao ni tko je odgovoran za našu patnju i kakve simbole je nosio”, napisao je Škoro u objavi.

Domovinskom pokretu Domovinski rat je svetinja. Zato pozdravljamo presudu po kojoj pozdrav Za dom spremni u pjesmi Bojna…

Objavljuje Miroslav ŠkoroSrijeda, 3. lipnja 2020.

Ucitavanje vijesti

Politika

Plenković: U 2. izbornoj jedinici očekujemo najmanje 6 mandata

Published

on

HDZ i partneri u 2. izbornoj jedinici očekuju najmanje šest saborskih mandata, jednako kao što su osvojili na prethodnim parlamentarnim izborima 2016., izjavio je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u srijedu u Bjelovaru, gdje je održana sjednica županijskog HDZ-a.

Na sastanku HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije u proširenom sastavu sudjelovao je i nositelj liste HDZ-a za 2. izbornu jedinicu, predsjednik Hrvatskog sabora i politički tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

„Siguran sam da će naša lista zajedno s partnerima ostvariti još jednom minimalno šest mandata kao što je to bilo i 2016. godine. Govorim to s uvjerenjem da smo učinili puno za ovu županiju. Samo u krizi Covida-19 dali smo 76 milijuna kuna direktne pomoći poslodavcima za isplatu plaća radnicima za ožujak i travanj”, istaknuo je premijer Plenković.

Odgovarajući na tvrdnje oporbe da Vlada nije učinila ništa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Plenković je podsjetio na otvorenje brze ceste od Vrbovca do Farkaševca te nastavak izgradnje te ceste prema Bjelovaru, kao i otvorenje željezničke pruge Sv. Ivan Žabno – Gradec.

 Dodao je i da je Restart koalicija prepisala svoj program iz 2011. godine.

Na novinarsko pitanje hoće li se izgradnja nove bjelovarske bolnice koja je u tijeku, a za čiji dovršetak nedostaje stotinjak milijuna kuna, financirati po „pulskom modelu”, dakle uz pomoć države, premijer je naglasio kako je važno da ta bolnica doživi svoje novo ruho.

„Što se tiče mene i kao predsjednika Vlade i kao predsjednika HDZ-a, apsolutno podržavamo taj projekt jer smo svjesni da je bjelovarska bolnica bazirana na nekoj drugoj tehnologiji iz nekih drugih vremena. Siguran sam da Bjelovar i ova županija zavrjeđuju novu bolnicu, a nalazit ćemo financijska rješenja kako da podupremo taj projekt”, rekao je Plenković.

Nositelj liste HDZ-a u 2. izbornoj jedinici Gordan Jandroković, rođeni Bjelovarčanin, kazao je kako mu je upravo ta izborna jedinica bliska jer je pola života proveo u Bjelovaru i već dvaput bio kandidat u njoj.

„Vjerujem da ćemo ostvariti pobjednički rezultat jer je jako puno napravljeno za ovaj kraj, a posebno jer smo zadnjih mjeseci pokazali vrlo snažnu odgovornost i ozbiljnost u prevladavanju najveće krize od Domovinskog rata, one povezane s koronavirusom. Osigurali smo zaista sjajne rezultate kada je u pitanju zaštita zdravlja i ljudskih života u usporedbi s drugim zemljama ne samo u Europi, nego i u svijetu”, rekao je Jandroković.

Podsjetio je i na gospodarski paket mjera gdje je gotovo 600 tisuća ljudi iz privatnog sektora dobilo plaće iz državnog proračuna radi očuvanja poduzeća i radnih mjesta.

Dogovor s HSLS-om i predsjednikom stranke Hrebakom 

Govoreći o listi HDZ-a za 2. izbornu jedinicu, Jandroković je kazao kako je postignut dogovor s HSLS-om i predsjednikom te stranke, bjelovarskim gradonačelnikom Darijem Hrebakom.

Dodao je kako mu se čini kako je to dobra kombinacija.

„Mislim da kolega Hrebak vrlo uspješno upravlja Bjelovarom te da je transparentno upravljanje gradom projekt koji je prepoznat u cijeloj Hrvatskoj. To je jedna dodana vrijednost koju će HDZ itekako prigrliti i isticati tijekom kampanje”, istaknuo je Jandroković.

Nadam se da će hrvatski birači pokloniti vjeru onima koji su ozbiljni i imaju rješenja, a ne samo agresivnost i uvrede, dodao je Jandroković.

Na novinarski upit da komentira nekoliko mjeseci staru izjavu Darija Hrebaka da je koalicija s HDZ-om agonija, Jandroković je odgovorio da je to dio političkog života.

„Mi tražimo najbolja moguća rješenja u cijeloj državi, pa tako i u 2. izbornoj jedinici. Kolega Hrebak vrlo uspješno upravlja Bjelovarom i surađuje s HDZ-om i moj je dojam da je to pobjednička kombinacija. Kroz politički život bilo je različitih suradnji, nekada je i župan Damir Bajs odlično surađivao s HDZ-om i bio ministar u Vladi HDZ-a, a evo ga sad na drugoj strani. To je politički život”, dodao je.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije