HNS

U Novom danu N1 gostovao je odvjetnik Ivan Brleković, koji je jedno vrijeme u Hrvatskom nogometnom savezu obavljao funkciju dopredsjednika. Kazao je da Davor Šuker ima britansko državljanstvo.

Upitan da komentira prijepore oko održavanja utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na splitskom Poljudu, Ivan Brleković je kazao:

“Danas je sjednica Gradskog vijeća Splita. Da bi se spasila situacija, britanski državljanin Davor Šuker, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza – ako nije ovog časa na Karibima, u Las Vegasu ili negdje u bijelom svijetu – trebao bi sjesti u auto ili na avion, doći u Split na sjednicu gradskog vijeća, pružiti ruku pomirenja i gradskim vijećnicima reći – oprostite, idemo probati zakopati ratne sjekire, idemo probati u interesu Hrvatske, idemo probati u širom društvenom interesu sprječavanja sukoba sjevera i juga, naći zajedničko rješenje. Isto tako, trebao bi otići u Torcidu ili u udrugu Naš Hajduk i ako treba sedam dana s tim dečkima dolje sjediti, trpjeti kritike, jer ovakvo stanje dalje je nemoguće. Naravno da cijela Dalmacija želi da reprezentacija dođe u Split, želi to i Torcida, ali imaju svoj dišpet, ponos.” 

Dodao je i da fantastičan uspjeh u Moskvi “naglo počeo kopniti”.

“Ništa se pozitivnog nakon Svjetskog prvenstva u radu HNS-a nije dogodilo da bismo mogli reći – aha, ovo je taj jedan novi, pozitivni, smjer hrvatskog nogometa. I zato se bojim da utakmice u Splitu neće ni dogoditi.Torcida takve stvari teško prašta, nepravde koje su im godinama činjene. Ima za to rješenja – ja bih pod hitno mijenjao status Hrvatskog nogometnog saveza i dao priliku registriranim navijačkim grupama da participiraju u skupštini HNS-a.

Komentirao je i da Hrvatska ima “jako loš” Zakon o sportu te da su institucije u stalnom sukobu s navijačima.

“Naše društvo ima potpuno pogrešan pristup sportu i svemu onome što se oko sporta dešava”, kaže Brleković i predlaže uvođenje suspenzije u zakon o sportu, ito za srednja i teška kaznena djela. (N1)