Istražni zatvor 64-godišnjem vozaču koji je pobjegao nakon naleta na 14-godišnju djevojčicu

Određen je istražni zatvor 64-godišnjem vozaču osumnjičenom da je prije tjedan dana na pješačkom prijelazu u Baštijanovoj ulici u Zagrebu udario i teško ozlijedio 14-godišnju djevojčicu i pobjegao.

Muškarac je ispitan u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, izvijestio je Državno odvjetništvo.

Terete ga da je u četvrtak, 29. studenog, u 19,20 sati na obilježenom pješačkom prijelazu u Baštijanovoj ulici lijevom prednjom i bočnom stranom vozila naletio na dijete, teško ga ozlijedivši.

Vozač je, sumnja tužiteljstvo, približavajući se pješačkom prijelazu olako smatrao da neće doći do štetnih posljedica pa je propustio smanjiti brzinu kako bi na vrijeme zaustavio svoje vozilo i propustio dijete koje je kao pješak započelo s prelaženjem preko pješačkog prijelaza.

Nakon naleta na dijete, osumnjičenik je otišao s mjesta nesreće koju je skrivio, ne pruživši pomoć djetetu, iako je bio svjestan da mu može pružiti pomoć, a da time ne ugrozi sebe ili druge osobe.

Istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.

Osumnjičeni muškarac uhićen je u utorak kad su pronađeni on i njegovo vozilo zagrebačkih oznaka na području Trešnjevke te je odveden na kriminalističko istraživanje. Uhićenju je prethodilo opsežno kriminalističko istraživanje tijekom kojega su policajci provjerili više stotina vozila.

Od siline udara djevojčici je slomljena potkoljenica, a imala je i površinsku ranu na glavi.