Istarski HDZ trese se zbog poraza Grabar-Kitarović

Sveti Petar u Šumi, 18.12.2019 - HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda za predsjednicu države Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Sveti Petar u Šumi gdje se družila se sa članovima, simpatizerima i građanima. foto HINA/ Daniel SPONZA/ ua

Debakl oko poraza Kolinde Grabar-Kitarović prelio se i na istarski HDZ gdje već dulje vrijeme ne štima situacija među njegovim članovima.

Njezin poraz, posebno u Svetom Petru u Šumi, istarskom bastionu HDZ-a, ponovno je unio nemir i neslaganje među članove, posebno između načelnika općine Sveti Petar u Šumi Maria Bratulića i predsjednika istarskog HDZ-a Jurice Šiljega.

Naime, Šiljeg je rekao da bi se novinari za komentar izbornih rezultata u Svetom Petru trebali obratiti tamošnjem načelniku, a on je pak rekao da se zna tko vodi istarski HDZ te da je odgovornost na njima. Doduše, obojica su nakon “otrovnih strelica” suzdržani oko bilo kojih komentara i tvrde da problema nema, niti da je itko kriv kad je riječ o izbornim rezultatima.

“Rezultat je četiri posto slabiji nego što je to bilo za prošle predsjedničke izbore, kada je Kolinda Grabar-Kitarović u Svetom Petru u Šumi također dobila manji broj glasova nego Ivo Josipović. U Svetom Petru stranačke liste uvijek ostvaruju oko 40 posto glasova.

Tu govorim o parlamentarnim i lokalnim izborima. A kada sam ja kandidat za načelnika, ta lista pobjeđuje uvjerljivo sa 65 posto glasova. Znači da su ljudi to prepoznali. Kada govorimo o porazu Grabar-Kitarović u našoj općini, jedino mogu reći da se cjelokupna situacija s razine države prelila i na nas, a drugo ne bih komentirao”, rekao je Bratulić koji je u HDZ-u od 1993. godine, a svojedobno je u Istri osnovao i Mladež HDZ-a.