Isključenjem javnosti počelo suđenje 20-godišnjem ubojici roditelja

Suđenje protiv Tine Šunjerge na Županijskom sudu u Zadru/FaH

Isključenjem javnosti sa svih rasprava u srijedu je na zadarskom Županijskom sudu počelo suđenje Tinu Šunjergi, 20-godišnjaku, optuženom da je krajem ožujka prošle godine u Čistoj Velikoj hicima iz pištolja ubio svoju majku Silvanu i oca Marina.

Sutkinja Sandra Radanović javnost je isključila na zahtjev odvjetnika ubijenih roditelja, s čime su se složili i odvjetnici optuženog Tina Šunjerge, ali i tužiteljstvo.

Na optuženičkoj klupi je i ubojičin suoptuženi prijatelj I. Š. koji je bio u automobilu kada je Tin majci pucao u glavu, a optužen je za neprijavljivanje kaznenog djela.

Tužiteljstvo tereti Šunjergu da je roditelje ubio iz osvete jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda.

Dok su obavljali radove u polju Šunjerga je roditeljima rekao da ide do kuće vratiti psa i usput dovesti prijatelja da im pomogne raditi, a zapravo se, po tvrdnjama tužiteljstva, po prethodno stvorenom planu da ih ubije, uputio do obiteljske kuće uzeti iz sefa očev pištolj.

Nasilno je otvorio sef i uzeo pištolj, a onda nazvao prijatelja i rekao mu da zajedno idu u Šibenik. Momak je na to pristao, a kako je Šunjerga tražio da prvo odu u polje, zaputili su se na tu lokaciju i tamo zatekli samu majku koja ih je obojicu ukrcala u svoj Citroen Saxo u kojem je Šunjerga sjeo na stražnje sjedalo, odmah iza majke kojoj je oko 16,30 sati tijekom vožnje uperio pištolj u glavu i ubio je.

U optužnici stoji da je to učinio bez ikakve naznake, nakon čega je ručnom kočnicom zaustavio automobil pa je njegov prijatelj pobjegao. Šunjerga se, pak, s majčinim tijelom odvezao nešto dalje i ostavio automobil pa je pješice krenuo do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj gdje je ušao u garažu i ocu ispalio metak u potiljak.