Iskaz Martina Dominića baca novo svjetlo na ubojstvo u Pavlovcu

Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec

Nedjeljni Jutarnji u posjedu je iskaza Martina Dominića policiji 2005. o nestanku kćeri Jasmine Dominić, koji baca novo svjetlo na ubojstvo djevojke čije je tijelo pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu.

“Jasmina me dvaput zvala u ljeto 2000. i rekla da ide na brod i u Francusku s dečkom. Dopustio sam joj” rekao je Martin Dominić.

Martin Dominić ni u jednom trenutku nije izrazio ni sumnju da bi druga kći, Smiljana, koja se u međuvremenu udala i postala majka, imala ikakve veze s Jasmininim nestankom. Policiji je predao isteklu Jasmininu osobnu iskaznicu, putovnicu i studentsku iskaznicu, koje su supruga i on pronašli kad su pospremali kćerinu sobu, piše Jutarnji list.

Policajcima nije rekao što je nagnalo njega i suprugu Katarinu na pospremanje sobe i jesu li se u njima budile sumnje kada su našli osobnu iskaznicu, putovnicu i studentsku iskaznicu kojoj je istekao rok važenja, donosi Jutarnji list.

Za Jasminino ubojstvo sudi se njenoj sestri Smiljani Srnec. U optužnici se navodi da je tijekom ljeta 2000. godine Srnec u obiteljskoj kući u Palovcu zadala sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je preminula te da je tijelo potom sakrila u zamrzivač.