Interventnog policajca u Gospiću pregazila 19 godišnja cura, pa pobjegla

foto HINA/ Mario STRMOTIĆ

Policajci su uhitili dvije osobe koje se dovode u vezu s nesrećom na Božić u Gospiću kada je teško ozljeđen interventni policajac. Policija je otkrila da je riječ o 19-godišnjoj vozačici i 21-godišnjem suvozaču.

Na božićno jutro 52 godišnji policajac je rano ujutro išao pješice na posao kad je na njega naletio automobil. Umjesto da mu pomognu, vozačica i suvozač pobjegli su s mjesta nesreće. Liječnici u zadarskoj bolnici borili su se za policajčev život.

Iz PU Ličko senjske večeras su priopćili :

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske i Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakinjom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinila tri kaznena djela i to izazivanje prometne nesreće, nepružanje pomoći i sprječavanje dokazivanja, te nad 21-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela nepružanje pomoći i sprječavanje dokazivanja.

Ženska 19-godišnja osoba se sumnjiči da je 25. prosinca 2019. godine u 6.20 sati u Gospiću prouzročila prometnu nesreću na način da je upravljala osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake iz smjera Gospića u smjeru Smiljanskog Polja, i zbog nekretanja sredinom obilježene kolničke trake prednjom desnom  stranom automobila udarila u 52-godišnjeg pješaka koji se kretao uz kolnik.

Nakon nesreće se je vozačica automobila s 21-godišnjim suvozačem, udaljila automobilom s mjesta prometne nesreće a da nisu pružili pomoć pješaku iako su to mogli učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, te o tome nisu obavijestili policiju, iako su oboje bili svjesni da je ona radnjom u prometu ozlijedila pješaka.

Potom su se s ciljem prikrivanja prometne nesreće ponovno vratili na mjesto prometne nesreće i s kolnika uklonili desni retrovizor koji je otpao s automobila kojim je 19-godišnjakinja upravljala.

U prometnoj nesreći je 52-godišnji pješak teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru, priopćili su iz PU LS.

Nacionalano/PU LS