Ines Strnja: Predsjednice raspišite izbore za EU!!!

Zašto je kažimo, pa skoro 24 sata trajalo Mostovo izjašnjavanje o 888 amandmana na konačni prijedlog zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma ?!

Pojasnila je za Nacionalno Ines Strenja:

Pozivam predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović da već danas raspiše izbore za Europski parlament, da krenu teći rokovi i da se završi farsa koju ovdje provodite u želji da napunite HDZ-ovu stranačku blagajnu.

Gotovo 24 sata traje Mostovo Izjašnjavanje o 888 amandmana na konačni prijedlog zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma. HDZ želi još vise novca za svoju promidžbu na predstojećim EU izborima i zato gura ovaj zakon da se pošto poto donese. Na amandmane su se Mostovci počeli izjašnjavati u četvrtak u 15 sati, cijelu noć su proveli u saboru i petak su dočekali u sabornici gdje rasprava još uvijek traje.

“HDZ-u je važan novac jer ovim zakonom mogu za sebe i svoju promidžbu na izborima dobiti 4 milijuna kuna umjesto dosadašnjih milijun i pol. Nemaju vremena i zato su zakon htjeli donijeti za 24 sata jer predsjednica do utorka mora raspisati izbore. Pokazali smo koliko su im njihovi zakoni bitni i sto su sve spremni, a na zakone koji znače narodu uopće se ne osvrću”, dodao je Nikola Grmoja.

Ines Strenja je rekla:” Dokazat ćemo da se vrijedi boriti za ovu zemlju. Samo nam je žao sto se hadezeovci tako srčano ne bore za opće dobro kao što se grčevito bore za povećanje iznosa sredstava namijenih za političku promidžbu stranaka!” Čelnik Mosta Božo Petrov pozvao je u petak u predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović da danas raspiše izbore za Europski parlament, a ne da se nezapamćenim trajanjem sabora pod svaku cijenu pokušava izglasati zakon koji HDZ toliko želi.