Indian Wells: Ivan Dodig i Mate Pavić uspješni u parovima

Hrvatski tenisači Ivan Dodig i Mate Pavić plasirali su se u 2. kolo u konkurenciji parova na ATP turnira iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu. Hrvatsko-američki par Ivan Dodig i Rajeev Ram svladali su japansko-čileansku kombinaciju Bena McLachlana i Julia Peraltu sa 4-6, 6-3, 10-5, dok su Oliver Marach i Mate Pavić pobijedili američko-kanadski par Stevea Johnsona i Daniela Nestora sa 7-6 (4), 6-3.

Dodig i Ram loše su krenuli u meč, rano su izgubili servis, već u trećem gemu. Mogli su ga vratiti u sljedećem gemu, pa i u osmom, kada su imali tri break-lopte, ali nisu iskoritili prilike i izgubili su prvi set.

U nastavku meča Dodig i Ram su zaigrali puno bolje. U drugom setu rano dolaze do breaka i vodstva 2-0, i nakon toga svojim protivnicima više nisu dali priliku za povratak, pa je odluka pala u trećem setu kojeg su dobili sa 10-5.

Osvajači ovogodišnjeg Australian Opena Austrijanac Oliver Marach i Mate Pavić trebali su sat i 19 minuta da bi svladali američko-kanadski par Stevea Johnsona i Daniela Nestora sa 7-6 (4), 6-3.   U prvom setu oba su para po jednom gubila servis, pa je odluka pala u tie-breaku. Nakon dobitka prvog seta Marach i Pavić su u nastavku meča imali samo jednu priliku za break, ali su je realizirali i rutinirano su završili meč u svoju korist. (Hina)