Iločani proslavili Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapistrana

TZ Grada Iloka

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnim pojedincima uručena gradska priznanja, u Iloku je u ponedjeljak obilježen Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapistrana.

Iločka gradonačelnica Marina Budimir poručila je kako Ilok na budućnost može računati jedino u zajedništvu svih građana bez obzira na nacionalnu i stranačku pripadnost.

“Puno stvari bismo morali zajedno raditi, ne samo na području Grada Iloka, nego cijelog Srijema. Pozivam sve građane i pripadnike nacionalnih manjina slovačke i srpske, da daju svoj doprinos. Treba nam jedinstvo, a ne podjele”, poručila je Budimir.

Govoreći o aktualnim projektima u Iloku, izvijestila je da su pri kraju radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava Šarengrad-Bapska, a veliko značenje za Ilok, rekla je, ima i realizacija projekta “Zaželi” u sklopu kojeg će se zaposliti 40 žena iz Iloka.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić čestitao je Iločanima Dan grada te naglasio da ih županijske vlasti nisu zaboravile te da se zalažu za veći razvoj Iloka i ostanak ljudi na tom području.

Plaketu Grada Iloka primili su Vlatko Miksad za doprinos očuvanju i prezentiranju slovačke kultrurne baštine iločkog kraja i Željko Paranos, direktor bjelovarske Agromehanike za promicanje Iloka kao grada vina. Učenicima iločke Srednje škole čiji je prosjek u prošloj školskoj godini bio 5,0 dodjeljeno je po 1.000 kuna nagrade.

U povodu Dana grada i blagdana sv. Ivana Kapistrana u Župnoj crkvi sv. Ivana Kapistrana služena je sveta misa, a na katoličkom groblju položeni su vijenci za poginule u Domovinskom ratu.

Hina