Ilegalni migranti s Maljevca premješteni u Veliku Kladušu

Ilustracija

Svi ilegalni migranti koji su proteklih osam dana boravili u blizini graničnog prijelaza Maljevac kod Velike Kladuše premješteni su s te lokacije u prihvatni centar čime su se stekli uvjeti za ponovnu uspostavu redovitog prometa preko tog dijela granice između Hrvatske i BiH, potvrđeno je u utorak iz policije Unsko-sanske županije.

Policijska glasnogovornica Snežana Galić kazala je lokalnim medijima kako je oko 200 ilegalnih migranata koji su boravili u blizini graničnog prijelaza bez izgreda premješteno u Veliku Kladušu.

Tamo im je osiguran smještaj u novom prihvatnom centru u koji će biti premješteni i ostali migranti koji su boravili u improviziranom šatorskom naselju na rubovima tog gradića.

Premještanje migranata iz neposredne blizine graničnog prijelaza bio je uvjet hrvatske granične policije za ponovnu uspostavu međugraničnog prometa preko Maljevca.

Hrvatski MUP ranije je izvijestio da je granični prijelaz Maljevac od 18 sati u utorak otvoren za promet, nakon što je bosanskohercegovačka policija počela popodne autobusima premještati između 150 do 200 osoba koje su bile oko 200 metara od Međunarodnoga cestovnoga graničnog prijelaza Maljevac – Velika Kladuša.

Taj je granični prijelaz zbog sigurnosnih razloga bio zatvoren za sav promet te je po tom području privremeno ograničeno kretanje bilo od 24. listopada u 10 sati ujutro.

Policijske snage koje su trenutačno na području graničnog prijelaza Maljevca ondje će ostati do daljnjega, stoji u priopćenju MUP-a.