Igor Peternel: Dakle, veza ili smrt!

Izvor: Facebook Igor Peternel

U jeku razračunavanja oko stanja u hrvatskom zdravstvu, u medijima i na društvenim mrežama “pljušte” razno razni komentari. Jedan od sarkastičnih ali očito istinitih primjera pronašli smo kod potpredsjednika Hrvatskog helsinškog odbora Igora Peternela koji je iznio autentičan primjer u našem zdravstvu.

Evo što je Igor Peternel napisao:

“Iskustvo s genijalnim sustavom ministra Kujundžića od prije nekoliko dana:
Član moje uže obitelji dolazi na hitni prijem Rebra jer osjeća slabost, nesvjesticu, stezanje u prsima. Nakon sati čekanja neka dječurlija se krenula igrati doktora (specijalizanti) pa su ga nabrzaka odradili – krv, EKG, tlak i poslali doma. Bez CT-a, ultrazvuka, ergometrije i ostalih science fiction pretraga!

Čovjek dolazi kući i opet mu pozli – hitna ga vrati natrag, opet ga identično pregledaju i pošalju bez dijagnoze doma uz preporuku da obavi MR mozga… (valjda za dvije godine)!
Drugo jutro mu je toliko zlo da vise ne može izdržati. Shvatili smo da je vrag odnio salu, našli vezu i čovjek je hospitaliziran u drugoj ZG bolnici gdje ga već tri dana obrađuju i pronašli su problem sa srcem!

Dakle, veza ili smrt! Jer po Kujundzicu ljudi eto umiru. Pa ako je mogao onaj od 20, može i ovaj od 40. Važno je da je po pravilima struke!”, napisao je potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora na svom Facebook profilu.

Iskustvo s genijalnim sustavom ministra Kujundžića od prije nekoliko dana:Član moje uže obitelji dolazi na hitni prijem…

Objavljuje Igor PeternelSrijeda, 22. kolovoza 2018.

Ovo je zasigurno tek jedan od genijalne nebrige, aljkavosti i krajnje nonšalantnog odnosa pojedinih osoba koje rade u sustavu hrvatskog zdravstva, koji ne zaslužuju da se njihova imena ni ne pojave u možebitnim razmatranjima Časnog suda Hrvatske liječničke komore o njihovim (ne)postupanjima. Jer, poučeni primjerima moralnog poimanja našeg, hrvatskog zdravstva, zaista u najmanju ruku moramo živjeti u strahu i moliti Boga da ne završimo u nekoj od zdravstvenih ustanova, jer očito je da i kad si bolestan vrijedi ona stara: “Ni kod babe nema džabe”….