Idući tjedan izmještanje Ureda predsjednice u Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović/Ilustracija

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović idući tjedan izmjestit će svoj Ured u Bjelovarsko-bilogorsku, a potom i u Koprivničko-križevačku županiju te će, među inim, nazočiti prezentaciji ulagačkih mogućnosti u te županije, koja će u sklopu projekta “Osjeti Hrvatsku“ biti održana za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija u Hrvatskoj.

Boravak u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović započet će u ponedjeljak, 11. prosinca, u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Damirom Bajsom i gradonačelnikom Bjelovara Dariom Hrebakom nazočiti podizanju predsjedničke zastave, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Nakon obraćanja predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Bjelovarsko-bilogorske županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima, s biskupom mons. dr. Vjekoslavom Huzjakom, predstavnicima nacionalnih manjina te s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja, s kojima će, nakon sastanka, položiti vijenac poginulim braniteljima u središnjem gradskom parku u Bjelovaru.

Istog dana predsjednica će posjetiti Veleučilište u Bjelovaru, u sklopu kojega i Stručni studij Mehatronike, a u bjelovarskoj Osnovnoj školi, u nastavku projekta “Hrvatska čita”, zajedno s djecom čitat će ulomke iz djela Mate Lovraka.

U utorak, 12. prosinca, sastat će se s predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) s područja obiju županija, a potom će na bjelovarskom Trgovačkom sudu s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem nazočiti otvaranju pilot projekta “e-komunikacija“.

Obići će i trgovačko društvo “Bjelin” u Bjelovaru te u mjestu Ciglena geotermalnu elektranu u izgradnji.

Slijede posjeti Grubišnome Polju, Daruvaru, Garešnici i Čazmi. U Grubišnom Polju, osim susreta s građanima, predviđen je obilazak Spomen sobe Domovinskog rata, u Daruvaru obilazak Daruvarskih toplica i Centra Rudolf Steiner, u Garešnici posjet OPG-u Pavlak, a u Čazmi posjet tvrtki “Čazmatrans-Nova”.

Boravak u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Grabar-Kitarović završava obilaskom “Božićne priče Salajevih” u mjestu Grabovnica.

Sastanci s županijskim predstavnicima HGK,HOK-a, poduzetnicima, obrtnicima

U srijedu, 13. listopada, predsjednica će nakon podizanja zastave i obraćanja nazočnima ispred sjedišta privremenog Ureda u Koprivničko-križevačkoj županiji održati radne sastanke s čelnicima Županije, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima, s prorektorom Sveučilišnog centra Koprivnica i dekanicom Visokog gospodarskog učilišta Križevci te s predstavnicima braniteljskih udruga s područja Županije, s kojima će, nakon sastanka, položiti vijenac poginulim braniteljima iz Domovinskog rata na Spomenik hrvatskoj slobodi.

Istog dana u Gimnaziji “Fran Galović” predsjednica će razgovarati s učenicima i profesorima o reformi obrazovanja, a zatim posjetiti “Podravku” i “Belupo”.

Susretom s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore (HGK), Hrvatske obrtničke komore (HOK), poduzetnicima i obrtnicima iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije predsjednica Grabar-Kitarović započet će drugi dan boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Slijede posjet općini Hlebine, potom gradu Đurđevcu te tvrtki “Rasco” u općini Kalinovac.

U Križevcima će se susresti s poduzetnicima u Razvojnom centru i tehnološkom parku te posjetiti Osnovnu školu “Vladimir Nazor“ i Visoko gospodarsko učilište Križevci, a u večernjim satima predsjednica će sudjelovati na otvaranju manifestacije Advent u Koprivnici.

Posljednjeg dana boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u petak 15. prosinca, predsjednica Grabar-Kitarović zajedno sa županima nazočit će prezentaciji ulagačkih mogućnosti u te županije, koja će se u sklopu projekta “Osjeti Hrvatsku“ održati za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija u Hrvatskoj.

Bit će to jedanaesto i dvanaesto izmještanje Ureda predsjednice izvan Zagreba. (Hina)