I ovo je moguće: Vrhovni sud prepolovio kaznu Paravinji, za četiri godine može tražiti da ga puste van

Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je presudu da se Dragan Paravinja, optužen za ubojstvo Antonije Bilić, osuđuje na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, što je upola manje od presude koju je donio Županijski sud u Splitu.

Vrhovni sud je prihvatio žalbu Dragana Paravinje i donio presudu kojom ga se osuđuje na jedinstvenu kaznu od 20 godina godina zatvora.

Paravinji će se, odluka je Vrhovnog suda, u izdržavanje kazne uračunati vrijeme provedeno u pritvoru i istražnom zatvoru od 18. srpnja 2002. g. do 14. kolovoza 2002. i od 26. lipnja 2011. godine nadalje, sveukupno oko 6 godina.

Slijedom toga, kada za 4 godine odsluži polovicu zatvorske kazne, može tražiti da ga puste iz zatvora.

Podsjetimo, Dragan Paravinja nepravomoćno je u ožujku 2016. godine osuđen na 40 godina jedinstvene kazne zatvora. Županijski sud u Splitu presudio mu je 35 godina za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić (17) u lipnju 2011. godine, 4 godine i 6 mjeseci za pokušaj silovanja na području BiH te 2 godine i 10 mjeseci za pokušaj silovanja Omišanke koji se dogodio sredinom 2011. godine. Kazna je objedinjena na 40 godina.