I ovo je moguće: Tri liječnika su ga proglasila mrtvim, a onda je – zahrkao

Muškarac kojeg su trojica liječnika proglasila mrtvim počeo je hrkati samo nekoliko sati prije početka zakazane obdukcije.

Nakon što se srušio u nesvijest te su ga čak trojica liječnika proglasila mrtvim tijelo zatvorenika Gonzaloa Montoyu Jimeneza je stavljeno u mrtvačku u mrtvačnici zatvora Asturias na sjeveru Španjolske, piše Independent.

Forenzički institut je uvidio liječničku pogrešku tek nakon što su nesretnog zatvorenika čuli kako hrče na stolu za obdukciju. Obitelj kaže da je Gonzalo na tijelu već imao nacrtane oznake te da je bio spreman za obdukciju.

Kada su utvrdili da je Gonzalo živ premjestili su ga na intenzivnu njegu lokalne bolnice gdje je 24 sata proveo u nesvijesti. Nakon što se probudio prvo je pitao za svoju suprugu.

Ovaj rijetak slučaj liječnici pripisuju stanju katerlepsije u kojem su na tijelu vidljivi znakovi ukručenosti, manjak reakcije na bol te usporavanje tjelesnih funkcija, poput disanja. Iako su se liječnici bojali da bi Gonzalo mogao imati oštećenje mozga čini se kako to ipak nije slučaj.