I ove godine Hajduk osvaja fritulu

U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi

Te rečenice bi se trebali držati Splitski novinari koji prate Hajduka poslije pobjede protiv Dinama u srijedu.
Neko ko nije gledao utakmicu nego čitao samo Slobodnu Dalmaciju i Sportske novosti mislio bi da je Hajduk pregazio Dinamo i da je samo sreća bila na strani gostiju pa je završilo samo 1-0.

Međutim sreću je imao Hajduk jer je utakmica bila loša i ne gledljiva. Pobjedu je donio velemajstorskim potezom Nikola Kalinić. Trener Dambrauskas nije nikakav veliki trener jer nije stvorio igru već se sve svodi na individualne poteze pojedinaca, prije svega Marka Livaje koji je donio hrpu golova i bodova na svoju kvalitetu. Ali u nogometu ni svjetske klase ne mogu sve sami i ne mogu držati vrhunsku formu cijele sezone.

Danas je došla utakmica u Koprivnici i svi su već pribrojali 3 boda uostalom kao i Osijek prije utakmice u Rijeci.

Hajduk je došao bez požutjelih Nikole Kalinića i Marka Livaje. Zbog povrede nije bilo Lukasa Grgića i Josipa Vukovića. I tu je bila prilika treneru bijelih da sastavi tim jer po tvrdnjama predsjednika Lukše Jakobušića Hajduk je pokriven sa jednako kvalitetnim alternativama na klupi i protiv Slaven Belupa to neće biti problem. Priliku su tako u vrhu napada dobili Biuk i Ljubičić koji jesu talentirani ali nisu igrači od kojih će Hajduk utržiti 15-20 miliona eura i time pokriti zaduženja bez pokrića.

Predsjednik je zaigrao na sve ili ništa i kao mnogi njegovi predhodnici ispalo je ništa.
Prvenstva se ne osvajaju na press konferencijama kad uporno pričaju da je to ta godina, da se nisu zadužili…
Odgovornost po predsjedniku leži na treneru jer mu je on po svojim riječima kupio igrače za biti prvi. Neko će morati odgovarati za ovaj neuspjeh i to će po svojoj prilici biti trener.

NE treba smetnuti sa uma da taj trener nije dopao sam, uostalom kao i njegove predhodnike Tramezzania i Gustavssona doveo ih je Jakobušić i sportski direktor Nikoličius.

U Koprivnici je ostalo 0-0 i Hajduk se primakao Osijeku na bod i Dinamu na minus 3 ali sa utakmicom više od aktualnih prvaka koji su upravo započeli utakmicu protiv Gorice i u slučaju pobijede odlaze na +5 Osijeku i +6 Hajduku.

Piše: Dalibor Veseljak