I noćašnja potraga za radnikom HE Plat bez rezultata

Spasilačke službe cijelu noć su bile na terenu u potrazi za posljednjim nestalim u požaru koji je u četvrtak buknuo u strojarnici Hidroelektrane Dubrovnik u Platu.

Potraga je bila proširena na područje od poluotoka Prevlake do otoka Sveti Andrija. Nažalost, još uvijek nema rezultata, kazao je načelnik Dubrovačko-neretvanske policijske uprave, Ivan Pavličević, prenosi HRT.

Podsjetimo, u požaru koji je u četvrtak oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu, a za trećim se još traga.

Opsežnu potragu u subotu su dodatno otežali vremenski uvjeti, zbog čega policijska plovila nisu mogla izaći na širi akvatorij, već samo brod Obalne straže Omiš. Od 9 sati angažiran je i jedan helikopter MUP-a.

U potrazi su sudjelovali policija, HGSS, sve vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva s juga Hrvatske, djelatnici HE Plat, mještani, ronioci i Obalna straža Omiš, a medicinski tim je bio u pripravnosti.